Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Небе" - страница 18
...всяко време младостта му изглеждат най-красивото, - и небето е по-синьо, а тревата е по-зелена, а дивите ябълки са по-вкусни от онези, които сега узряват в градините.
Едит Парджетър
Пътуването беше безкрайно: море и небе, небе и море, днес като вчера и утре, както днес, винаги, завинаги.
Едмондо де Амичис
За някои ще дойде време, когато самата промяна е красота, ако не и небето.
Едуин Робинсън
Природата на небето е да осигури място там за всички, които водят добър живот, без значение каква е религията им.
Емануел Сведенборг
Това мога да заявя: нещата, които са на небето, са по-реални от нещата, които са в света.
Емануел Сведенборг
Вътрешното Аз е толкова различно от външното Аз, колкото и небето от земята.
Емануел Сведенборг
Разстоянието на човек от Небето е пропорционално на мярката на самолюбието.
Емануел Сведенборг
Животът на човек от ранна детска възраст до старост не е нищо друго, освен напредък от света към небето, последният етап от който е смъртта; реалният преход от един живот към следващия.
Емануел Сведенборг
Дейността на любовта и вярата е това, което прави небето.
Емануел Сведенборг
Може би за някои хора влюбването е експлозия, фойерверки срещу черно небе и треперене, бушуващо в земята. Един пламтящ момент. За мен това се случва от месеци, тихо като покълнало семе. Любовта се промъкна през мен, разпръсквайки корени около сърцето ми, докато, за миг на око, зеленото й разчупи мръсотията: скрито в един момент, там следващия.
Емили Хенри
Чакрите са организационни центрове за приемане, усвояване и предаване на енергия от жизнена сила. Те са стъпалата между небето и земята.
Енодиа Джудит
Натанаил си тръгна, носейки в сърцето си огромно, блестящо небе.
Е. Т. А. Хофман
На мен не са ми нужни свещеници на земята, понеже не ние нужен Бог на небето. С други думи, приятелю, моят Бог е вътре в мен.
Еса де Кейрош
Денят избледнява, тъмнината расте. Небето се затваря бавно като кутия. Това е времето, когато скръбта на болните става все по-горчива, защото тъмната нощ ги хваща за гърлото.
Жан Тьоле
Майка, за която майчинството се е превърнало в дар от небето, в своеобразно чудо и раждане - изкупление за злата съдба.
Жан-Батист Барониан
Архитектурата напомня химна на небесата изпълняван по време на буря.
Жан-Кристоф Гранже
...сухотата на небето и сухотата на камъка бяха толкова плътно притиснати заедно, че щурецът нямаше да се промъкне между тях.
Жан-Мари Гюстав Льо Клезио
Блейк винаги е харесвал атмосферата на чардаци и мансарди. Намирайки се под самия покрив, той се чувстваше защитен както от небето, така и от света.
Жил Льогардиние
И се смея на себе си, като мислех, че мога да докосна небето.
Али Конди
В края на краищата човек може да расте по различни начини. Този, който расте навън, има ограничен растеж; този, който расте вътре, понякога може да достигне небето с главата си, защото няма граници за неговото величие.
Збигнев Ненацки
Едно от определенията на един език: местен, дишащ от небето, неговото вдишване и издишване, колосален с големината на море, медуза, склонна да съвпада със света.
Ив Бонфоа
Човекът е глупав, понеже го тегли към звездното небе, забравил, че самата Земя е звезда...
Иван Ефремов
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
24
Следваща