Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Небе"
Колкото звезди на небето, толкова скрити тайни в женското сърце.
Хипократ
Две неща изпълват душата с винаги нови и нарастващи удивление и страхопочит, колкото и често и продължително мисълта отново да се е заета с тях: звездното небе над мен и моралният закон вътре в мен.
Имануел Кант
Кажете на хората, че има невидим човек на небето, който е създал вселената и мнозинството ще повярват. Кажете им, че боята не е изсъхнала, и те ще пипнат с пръст, за да се убедят в това.
Джордж Карлин
От цялата музика на земята най-близка до тази на небесата - биенето на истински обичащото сърце.
Хенри Уорд Бийчър
Никой не е свободен. Даже птицата е вързана към небето.
Боб Дилън
Всички живеем под едно небе, но хоризонта при всеки е различен.
Конрад Аденауер
Браковете се сключват на небесата, но там не се интересуват дали са успешни.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Погледнах ръцете си, за да видя дали съм същият човек сега, когато бях свободен. Имаше такава слава над всичко; слънцето дойде като злато през дърветата и по полетата, и аз се чувствах като на небето.
Хариет Тъбман
Казват, че браковете се създават на небето. Но също и гръмотевицата, и светкавицата.
Клинт Истууд
Пенитата не падат от небето, те трябва да са били заработени някъде по света.
Маргарет Тачър
Художникът е склад от емоции, които идват отвсякъде: от небето, от земята, от шумоленето на хартия, от мимолетни форми, от мрежата.
Пабло Пикасо
Отношението към котките определя твоя статус на небето.
Робърт Хайнлайн
Още нито един песимист не е проникнал в тайните на звездите, не е открил неизвестна земя и не е открил пред човешкият дух нови небеса.
Хелън Келър
Дръжте ума си светъл и ясен като огромното небе, огромен океан, и най-високият връх, изпразнен от мисли. Винаги дръжте тялото си пълно със светлина и топлина. Напълнете себе си силата на мъдрост и просветление.
Морихей Уешиба
Небето не е място, нито време. Небето – това е да бъдеш съвършен.
Ричард Бах
Музиката опознава небето.
Шарл Бодлер
Ако имам някакви вярвания за безсмъртието, това е, че определени кучета, които познавам, ще отидат на небето и много, много малко хора.
Джеймс Търбър
Море и небе - два символа на безкрайността.
Джузепе Мацини
Небето негодува заради греховете ни, а светът - заради добродетелите ни.
Мориц Готлиб Сафир
Небето над пристанището беше с цвят на екрана на телевизор, настроен на празен канал.
Уилям Гибсън
Понякога пропускам утринната си сесия за живопис и вместо това изучавам мои японски книги под открито небе.
Густав Климт
Не питай Бога за пътя към небето, защото ще ти посочи най-трудния. (468)
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
24
Следваща