Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баща" - страница 9
Сега изпреварвам баща си. Той получи и други награди... Но не получи Нобелова награда.
Лойд Шапли
Аз искам всички майки, бащи и деца да осъзнаят колко много се нуждая от тях и колко много ценя тяхната подкрепа.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Или Бог го е разрешил, или всеобщият механизъм, наричан съдба, го е пожелал, но ние в продължение на целия си живот сме предоставени на всякакъв род случайности; ако ти си мъдър и по-добър баща, отколкото съм аз, то ти от най-ранни години ще убедиш своя син, че именно той е господар на своя живот, за да не се оплаква после от тебе, който си му дал живот.
Дени Дидро
Привичките на бащите – и добрите, и лошите – се превръщат в пороци за децата.
Василий Ключевски
Знаеш, че не искам педантично да се ползвам от авторитета на бащата. Мога и пред собственото си дете да си призная, ако в нещо не съм прав.
Хайнрих Маркс
Бъди здрав, скъпи Карл, и си оставай винаги все такъв открит и предан, считай баща си за пръв свой приятел, а майка си – за своя най-първа приятелка.
Хайнрих Маркс
Ако бях по-малко снизходителен, ако въобще можех по-дълго да се сърдя, особено на своите любимци, то бих имал всички основания въобще да не ти отговарям. Никак не е похвално да бъдеш толкова обидчив, особено спрямо баща си, чиято грешка всъщност не е толкова голяма.
Хайнрих Маркс
Бъди здрав, скъпи Карл, обичай ме винаги така, както казваш, но не ме заставяй да се изчервявам от твоите ласкателства. Няма нищо лошо в това да цениш толкова високо своя баща. Аз все пак съм постигнал нещо в този живот – достатъчно, за да имам теб, но съвършено недостатъчно, за да бъда доволен от себе си.
Хайнрих Маркс
Ние обичаме и сестрата, и жената, и бащата, но в страданието призоваваме нии само майката.
Николай Некрасов
Когато си избирате жена, вие не само трябва да бъдете неин съпруг, но и баща и майка и брат, защото тя напуска семейството, за да бъде с вас и да следва вашия път. Затова и дайте правото да вижда във вас милостта на баща ви, нежността на майка ви и приятелството на брат ви.
Александра Фьодоровна Романова
Преди да се омъжите е необходимо да изучите не само съпруга, но и неговите роднини и техните взаимоотношения. Попитайте дали той разбира, че съпругата е по-важна от бащата и майката и още повече от братята и сестрите. Ако той разбира това - добре, ако не го разбира - обяснете му и го попитайте дали е съгласен с това. Ако снаряд удари къщата и нещо падне върху съпругата и сестра му - от кой край трябва да се тежеста, за да се освободят жените? По християнски е правилно да се започне от края, където е съпругата. Ако той не разбира това, тогава сключването на брак с такъв мъж е необмислено. Има и друг вариант за това какво да направите: можете да станете толкова ценен човек за съпруга си, че той да седи в краката ви като в краката на своята принцеса, часове наред, не получавайки нищо в замяна и само да ви гледа с радост в очите. Вие трябва да се постараете той да ви заобича толкова много.
Дмитрий Смирнов
Понякога това е кръвна памет... не кръвта, която майка ви и баща ви са ви дали... а тази, която се простира преди две-три хиляди години.
Марта Греъм
Помня как баща ми ме дръпна на страна и каза: "Сине, всички обичат клоуните, но никой не им плаща." Аз често искам да му се обадя и да му кажа "Помниш ли, татко, какво ми казваше? Така е, клоуните плащат!"
Мел Гибсън
Всеки ден моя баща ме е карал да повярвам в това, че аз непременно трябва да бъда най-добрия. Сега, най-накрая, аз разбирам, какво е имал в предвид.
Андре Агаси
Истината е, че всички велики мъже са имали страхотни майки. Страхотните жени по правило са имали страхотни бащи.
Робърт Ингерсол
Бащите ни знаеха, че знамето никога не е било предназначено да защитава никой човек, който иска да го нападнат.
Робърт Ингерсол
Така че, ако не харесваш живота си, промени го. Как би го променил? Ти решаваш. Няма действие без първо решение. Решението е майката или бащата на действието, а действието е това, което променя живота ти.
Антъни Робинс
Баща ми беше най-добрият човек, когото някога съм познавал.
Уорън Бъфет
Проклетото поколение обича да говори за подобряване на света, за да постигне репутацията на най-доброто и да се издигне над своите бащи.
Фридрих Шлайермахер
За първи път в живота си се почувствах като мъж сам по себе си - не като момче, живеещо в сянката на баща ми.
Хауърд Хюз
Има моменти, когато отсъствието на баща ми е толкова тежко, колкото дете, което седи на гърдите ми.
Хишам Матар
Баща ми вярваше във въоръжена борба.
Хишам Матар
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
24