Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баща" - страница 4
Да, баща ми беше ненадежден пияница. Но той никога не е пропускал нито една от моите организирани игри, концерти, пиеси или пикници. Може да не ме е обичал перфектно, но ме обичаше толкова добре, колкото можеше.
Шърман Алекси
Това, че моя баща - черен като смола, а майка ми - бяла, като мляко, практически нищо не е оставило в съзнанието ми.
Барак Обама
Не мисля, че вътрешните чувства на децата са се променили. Те все още искат майка и баща в същата къща; те искат места за игра.
Бевърли Клиъри
Най-добрият приятел на моя баща беше букмейкър на състезания, а един от неговите приятели държеше пъб. Но в неделя всички заедно се отправяха в църквата. Вярата е гъвкаво нещо, нали?
Бил Дръмонд
Родителите ми бяха деца по време на Голямата депресия от 30-те години и това ги беляза. Особено баща ми, който видя бедност в своя квартал Бруклин, Ню Йорк; възрастни, застанали в така наречените "линии за хляб", деца, просещи по улиците.
Бил О'Райли
Баща ми винаги ми казваше: Не ме интересува какво правиш. Просто се стреми да бъдеш най-добър в това. Дори и да е най-добрият чистач на прозорци.
Брус Дикинсън
Моето възприятие за живота не е да помоля Франсоа Оланд, който не е баща на децата ми, да ме подкрепя финансово.
Валери Трирвайлер
Да станеш баща е съвсем лесно. Да бъдеш баща, напротив, е трудно.
Вилхелм Буш
Лошо е да имаш за баща блудният син.
Веслав Брудзински
Има два факта, които всички деца трябва да опровергаят рано или късно; майка и баща. Ако продължавате да вярвате в измислиците на собствените си родители, е трудно да създадете някакъв собствен разказ.
Джанет Уинтерсън
Но очевидно е, че нашите бащи, чиито усилия са засадили тези големи и проспериращи градове по някогашните самотни пътеки на нашата широка земя, са получили всички основи на цивилизацията като наследство от своите европейски предци.
Джеймс Хенри Брестед
Не съм човек, който много псува в личния си живот. Когато псувам, това звучи като дете, което се опитва да бъде готино. Но мисля, че има доста хора, баща ми е един от тях, които използват проклинащите думи доста красноречиво.
Джъстин Халпърн
Просто исках да събера тези истории за израстването с баща ми и исках хората да могат да им се наслаждават поотделно, но и на цялата книга като цяло.
Джъстин Халпърн
Баща ми осъзна, че за мен да стана издател в неговата фирма щеше да е краят на фирмата!
Дик Бруна
През цялото това време рисувах - особено във Франция, разбира се - така че, когато се върнах, баща ми ми даде възможност да направя корица за една от книгите, които публикува.
Дик Бруна
Съвременните умове във всяко поколение са критиците, които ни пазят от вкаменяващия свят, който няма да ни остави да вървим необезпокоявани по пътищата на нашите бащи.
Едит Хамилтън
... но имаше нещо, което моят убиец не разбра: не разбираше колко бащата може да обича детето си.
Алис Сиболд
Очевидно изпитвам голяма любов и признателност към бижутата, благодарение на майка ми, за ужас както на баща ми, така и на гаджетата ми.
Иванка Тръмп
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Аз съм много по-добър писател, защото съм баща.
Крис Клийв
Не съм произлязъл от академичен произход. Баща ми беше умен човек, но имаше образование в пети клас. Той и всичките му приятели бяха водопроводчици. Всички те са родени около 1905 г. в голяма бедност в Ню Йорк и е трябвало да отидат на работа, когато са били на 12 или 13 години.
Ленард Съскинд
От майка си наследих способността да пестя пари, а от баща си - неспособността да ги заработвам.
Лоурънс Питър
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
24
Следваща