Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баща" - страница 3
Тринадесет деца - тринадесет! И ги обичам - обичам ги всичките. Смятам, че съм бил добър баща на всички от тях.
Антъни Куин
Бащата на стихотворенията - поета; майката - езика.
Уистън Хю Одън
Баща ми ми каза, никога не имай партньори.
Хауърд Хюз
Трудът е баща на щастието.
Бенджамин Франклин
В един от хотелите в Лондон възрастна жена попита дъщеря ми с какво се занимава баща й. Тя отговорила: "Той е пират!" - в този момент се гордеех с дъщеря си.
Джони Деп
Бащата обича своето дете, защото му е родно; но той трябва да го обича също така и като бъдещ човек. Само такава любов към децата е истинска и достойна да се нарече любов; всяка друга е егоизъм и хладно самолюбие.
Висарион Белински
Скоро ще станеш баща на семейство - и трябва да станеш такъв. Но нито чест, ни богатство, ни слава няма да ощастливят жена ти и децата ти. Това можеш да направиш само ти, твоето най-добро "аз", твоята любов, твоята нежност, способността да потискаш бурните страни на характера, изригванията, болезнената чувствителност и т.н.
Хайнрих Маркс
- Не се ли боите, че от гледане на Симпсън нашите деца ще станат, като Барт Симпсън? - За това да не станат вашите деца, като Барт Симсън е нужно, техните бащи да не бъдат, като Хоумър Симпсън.
Мат Грьонинг
И така, това бяха четирите компонента на възпитанието ми - академичните неща, където бях оставен на себе си, Махендрабхай, страстта на баща ми към създаването на Reliance и последното парче бяха неговите дълбоки връзки със семейството.
Мукеш Амбани
Всяка година спомените, които имам за баща ми, стават все по-бледи, неясни и далечни. някога те бяха живи и истински, после станаха като снимки, а сега са по-скоро като снимки на снимки.
Никол Краус
Родителите ми имаха тази връзка, която беше наистина ужасяваща. Искам да кажа, нивото на омраза, което са имали, и нивото на физическо насилие - майка ми щеше да пребие баща ми, по принцип - и мисля, че бях привлечен от изображения по телевизията, които бяха ярки и отразяващи.
Огастин Бъроуз
Никога няма да бъдете морално подготвени, виждайки родителите си на ръба на смъртта. За всяка дъщеря баща й е най-готиното момче на света, този, който мрази приятеля й. И когато го видиш болен и слаб... започва да те разтърсва.
Приянка Чопра
Аз съм обикновено момиче, имам баща, който всеки ден чете вестници и брат, който ходи в колеж, и неговите приятели, които често говорят за мен. Но мисля, че хората забравят, когато говорят за актьори, че ние сме обикновени хора.
Приянка Чопра
Баща ми беше полицай, преди да се пенсионира. Един от братята ми също е полицай и мисля, че някак се очакваше да направя нещо по тези линии, като да стана пожарникар или нещо подобно.
Райън Рейнолдс
Когато баща, отсъстващ през деня, се прибира у дома в шест, децата му получават само неговия темперамент, а не неговото учение.
Робърт Блай
Ако някой мисли, че евреите могат да крадат в земята на бащите си, той заблуждава или себе си, или другите. Никъде идването на евреи не се забелязва толкова бързо, както в историческия дом на евреите, поради самата причина, че това е историческият дом.
Теодор Херцел
От само себе си се разбира, че еврейският народ не може да има друга цел освен Палестина и че, каквато и да е съдбата на предложението, нашето отношение към земята на нашите бащи е и ще остане непроменимо.
Теодор Херцел
Баща ми беше запазил емоционална привързаност към церемонията на родителския си дом, без да му позволи да повлияе на интелектуалната му свобода.
Франц Боас
Поразителен факт е, че повечето гениални хора са имали прекрасни майки, и че те много повече са придобили от своите майки, отколкото от бащите си.
Хенри Томас Бъкл
Бъди преди всичко баща. Не поставяй приоритет да бъдеш първо приятел с жена си или първо с приятели с децата си.
Хълк Хоган
Трябва да внимавам да не оставям света да ме заслепява толкова много, че да забравям, че съм съпруг и баща.
Хърби Хенкок
Баща ми има високо мнение за неговото мнение.
Челси Хендлър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
24
Следваща