Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баща" - страница 20
Спомням си, когато пораснах, майка ми имаше работен гардероб. Беше тази много отделена част от нейния килер. Това бяха костюми, но тя никога нямаше да ги облече на среща с баща ми!
Иванка Тръмп
Хората понякога се приближават към мен предварително или подозрително заради репутацията на баща ми като преговарящ от световна класа, сякаш смятат, че съм на път да се възползвам от тях. Сякаш знам нещо, което не позволявам.
Иванка Тръмп
Аз съм дъщеря, а не клонинг. Така че, разбира се, дъщерите често не са съгласни с нещата, които казват бащите им. Но споделям своите виждания с него частно, а не публично. Аз не съм кандидатът.
Иванка Тръмп
Хората ме питат, не съм ли някога несъгласен с баща си? Би било малко странно, ако не го направя.
Иванка Тръмп
Истинска промяна, каквато не сме виждали от десетилетия, ще дойде само извън системата. И това ще дойде само от човек, който е прекарал целия си живот, правейки това, което според другите не може да се направи. Баща ми е боец.
Иванка Тръмп
Като президент баща ми ще води смелите и достойни битки. Той няма да се страхува да си поставя високи цели и ще бъде неумолим в решимостта си да ги постигне.
Иванка Тръмп
На хората от цяла Америка казвам, че когато имате баща ми в ъгъла си, никога повече няма да се притеснявате, че ще бъдете разочаровани. Той ще се бори за вас през цялото време, по целия път, всеки път.
Иванка Тръмп
В сайтовете за работа на баща ми винаги е имало мъже от всякакъв произход и етническа принадлежност. И много преди да е било обичайно, вие също сте виждали жени.
Иванка Тръмп
Баща ми е обратното на политически коректния. Той казва това, което има предвид, и той има предвид това, което казва.
Иванка Тръмп
Баща ми беше аспирант по физика и майка ми го забеляза в университета, винаги носещ несъответстващи чорапи. Искаше да знае дали това е моден избор над нейната станция или белегът на някой с по-важни неща в ума му. Един ден тя се приближи и му подари подарък - кутия със сто еднакви чорапи. Той нямаше представа коя е тя. Те се ожениха в рамките на една година.
Илан Мастаи
Всичко, което баща ми видя, беше това, което искаше да види.
Йежи Кошински
След като загубихме толкова много бащи, сянката, оставена от нашата къща, стана много по-голяма и по-дебела от сенките на съседните къщи. Сякаш тъгуваше, увита във воал от себе си. Другите къщи имаха тънки, приятни сенки, през лятото те бяха заменени от сенници или шапка. Нашите имаха дълбока сянка, която те взе със себе си като вода и ако не внимаваше, можеше да се удавиш в нея, струва ми се. Скоро се научих да различавам къщите по сянка. Тези със сенки като бездната бяха загубили любимите си хора.
Йоана Първулеску
Един от най-ранните уроци, които бях научил от баща си, беше, че будистите не виждат ума като отделна същност, а по-скоро като постоянно разгръщащо се преживяване.
Йонги Мингюр Ринпоче
Баща ми прави храна с много малко деликатни аромати.
Йотам Отоленги
Баща ми никога не е плакал. Когато бил тъжен, той вървял към храма на незнайния светец. Там той коленичи до гроба, почука леко с камъче по надгробната плоча, говори със светеца и когато се почувства по-добре, се прибра вкъщи.
Кадер Абдола
Въпреки че самият той не беше читател, баща ми разбра, че четенето не е просто бягство. Това е достъпът до по-добър начин на живот.
Карин Слотър
По ирония на съдбата идвам от семейство на адвокати – баща ми, дядо ми, а сега и най-големият ми син. И някои от най-добрите ми приятели са адвокати, въпреки че не приличат на тези, които се появяват в моите романи.
Карл Хайасън
Буквите и рисунките са родни братя, те произхождат от едни и същи родители: баща: заточен молив, майка - фантазия.
Кармен Мартин Гайте
Какво мислеха феминистките при започване на борбата за равни права на седемдесетте? За това, че майките се приравняват с бащите за оскъдно количество време, което прекарват с деца?
Алисън Пиърсън
При терапията, когато патологичните защити започнат да се разпадат, пациентът пропуска повече материал от своя произход, срещу който се е защитавал. Изведнъж се появяват спомени, които не са били налични в началото на терапията. Когато Лора бе възнамерявала да защити баща си, тя бе блокирала много от негативните си спомени за него; но сега, след две години терапия, тези болезнени спомени започнаха да текат като гореща лава.
Катрин Гилдинър
Винаги съм искал да се занимавам с история, каза баща ми, но никога не съм искал тя да се занимава с мен.
Катя Петровская
Един пример: баща ми вземаше рулетка и измерваше разстоянието между закачалките в килера, за да се увери, че те висят на един инч един от друг. Сега умножете това по нервността и приложете към всяко малко нещо в тристаен апартамент. След това ще започнете да разбирате в какъв кошмар съм живял.
Кевин Митник
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
24
Следваща