Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баща" - страница 19
Баща швед, майка французойка, в жилите ми тече алжирска, турска и испанска кръв и аз се чувствам гражданка на света. Живота и киното нямат граници.
Ева Грийн
Анорексията беше моят опит да контролирам тялото си и да манипулирам тялото си, да гладувам тялото си и да оформя тялото си. Не бяха много добри отношения. Това беше връзката на баща ми с тялото ми. Това беше тиранична връзка "ще правиш каквото ти кажа".
Ева Енслър
Не бяха ли получили всичко от майка и баща? Да, имаше ден. Не трябваше ли да бъдат благодарни, че имат храна и дрехи? Да, трябваше. Но все пак човешко същество мечтаеше за нещо друго.
Едвард Хуем
Родителите ми бяха първите ми шефове - те ми дадоха моя морален компас, цели и първо признание. Баща ми е работил 25 години за Ролс-Ройс в Англия. Той ме научи на стойността да работиш някъде, където можеш да направиш разлика - да не гониш пари, а да вършиш работа, която смяташ за целенасочена.
Ейдриън Гостик
Баща ми беше мъж и аз познавам добре цялата им порода.
Елизабет Гаскел
Той беше единственият син, сестрите се гордееха с него, бащата и майка му се гордееха с него и, без да иска да противоречи на близките си, той се гордееше със себе си.
Елизабет Гаскел
... а грехът на бащите винаги пада върху децата - стига да правят същото като бащите.
Елизабет Гаудж
Винаги съм познавал майка си като агностик, по-малко сигурна от баща си, че вселената не е създадена от някакъв голям интелект. Но тя щеше да се раздразни още повече от баща ми, когато си помисли, че хората призовават Бог да върши работата си вместо тях - например, когато видя автобус със стикер, казващ "Аллах да ни пази".
Елиф Батуман
Семейството ми не само не е религиозно, но и родителите ми са и двамата - те са секуларисти. Баща ми всъщност е атеист и се чувства много силно по този въпрос.
Елиф Батуман
Спряха на къмпинг, ограден с бодлива тел. Лош знак. Бащата на Росъл настояваше, че нещата не могат да се влошат, като все още не осъзнава, че нещата винаги могат да се влошат. Светът имаше безкрайна способност да се влошава.
Емануел Бергман
Поради тази причина мъжът ще напусне баща си и майка си и ще се присъедини към жена си и двамата ще станат една плът.
Емерсън Егерих
Ние сме висшият синтез на обединението на архетипната Майка и Баща. Когато разпознаваме божествеността в себе си, я виждаме един в друг и навсякъде около нас. Чрез това осъзнаване светът отново става свещен, изпълнен с интелигентност, дух и грандиозен план за еволюционно пробуждане.
Енодиа Джудит
Образът на баща, който човек има в младостта си, и образът на баща за един и същ човек, когато родителите му остареят, са напълно различни. Вместо сила има уязвимост, вместо увереност има съмнение; и този, който ви е подал ръка, за да ви научи как да ходите, сега се нуждае от ръката ви, за да го подкрепя по време на ходене.
Ерик дьо Кермел
Наистина Буфон беше бащата на всички мисли в естествената история през втората половина на 18 век.
Ернст Майр
Баща ми - веднъж го попитах кое е най-голямото му постижение. Той каза, че най-голямото му постижение е, че воювал в пет войни в пехотата, винаги на фронта и никога не е наранявал никого.
Етгар Керет
Баща ми каза, че някога в Израел една жена е можела да ходи сама през нощта по улицата и да не се страхува от нищо, освен араби.
Етгар Керет
В живота ми е имало много случаи, когато съм споделял своите преживявания са майка ми, а не с баща ми. Понякога ми е необходима именно тази емоционална нежност, която е присъща само на жените.
Зак Ефрон
Въз основа на информацията за наследствеността може да се предположи, че развитието на психичните заболявания на Гогол е частично повлияно от умствения дисбаланс на майка му и той наследи литературния си талант от баща си.
Зинаида Агеева
Баща ми научи братята и сестрите ми и важността на положителните ценности и силния етичен компас. Той ни показа как да бъдем устойчиви, как да се справяме с предизвикателствата и как да се стремим към върхови постижения във всичко, което правим. Той ни научи, че няма нищо, което да не можем да постигнем, ако се оженим за визия и страст с трайна работна етика.
Иванка Тръмп
Баща ми има не само силата и способностите, необходими да бъде нашият следващ президент, но и добротата и състраданието, които ще му позволят да бъде лидерът, от който се нуждае тази страна.
Иванка Тръмп
Работливите мъже и жени в тази страна се идентифицират с баща ми. Той е жилав и е постоянен. Той е честен и е истински. Той е оптимист и е безмилостен вярващ в Америка и целия й потенциал. Той обича семейството си и обича страната си със сърцето и душата си.
Иванка Тръмп
Начинът, по който баща ми ме възпита, беше наистина информативен за това как мисля за ролята си на жена и как гледам на себе си в професионално и лично качество. Затова той ме насърчи да поставя летвата много високо за себе си, да си поставя големи цели.
Иванка Тръмп
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
24
Следваща