Цитати на тема "Баща" - страница 12
Не ме интересуваха наистина парите. Наистина исках да следвам своето блаженство. Наистина исках да правя нещата, които биха направили живота ми удовлетворяващ, в най-пълния смисъл, и никога не съм мислил за пари, когато вземах тези решения. И със сигурност не исках животът ми да се управлява от пари. Виждал съм живота на баща ми да се управлява по този начин и въпреки че отново, в ретроспекция, разбирам напълно защо той направи това, не исках да живея в търсене на такъв вид финансова награда. Исках да живея с емоционалната, психологическата и дори моралната награда от това да върша работата, която върша, която е, знаете ли, писането.
Нийл Гейблър
Общо взето се смята, че консерваторите са стари хора, а тези, които подкрепят промяната, са младите. Това не е съвсем правилно. Обикновено консерваторите са млади хора: тези, които искат да живеят, но които не мислят как да живеят, и нямат време да мислят, и затова вземат за модел за себе си начин на живот, който са видели. Така беше и с Евгений. След като се установява в селото, неговата цел и идеал е да възстанови формата на живот, която е съществувала не по времето на баща му... а по времето на дядо му.
Орландо Файджис