Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баща" - страница 10
Понякога се чудя дали щях да стана писател, ако не се беше случило това, което се случи с баща ми.
Хишам Матар
Има нещо много странно в това да имаш баща, който е изчезнал. Много е трудно да се формулира.
Хишам Матар
Загубих баща си, когато бях на 19, така че по-голямата част от живота ми беше под този облак и бях изпълнен с намерението да разбера какво се е случило.
Хишам Матар
Да бъда син на баща ми е някаква привилегия.
Хишам Матар
Кадафи, баща и синове, говорят граматиката на диктатурата: заплахи и подкуп.
Хишам Матар
Сега, когато баща ми не е между живите, аз, колкото и да е странно, в основата си не чувствам отсъствие, а обратно, а неговото присъствие. Едва след неговата смърт, аз истински започнах да разбирам всичко, което ми е говорил. Него го няма, аз все още продължавам да се уча от него.
Джеф Бриджис
Мистикът вижда отвъд илюзията за отделеност в сложната мрежа на живота, в която всички неща са изрази на едно цяло. Можете да наречете тази мрежа "Бог, Дао, Великият Дух, Безкрайната Мистерия, Майка или Баща", но тя може да бъде позната само като любов.
Джоан Борисенко
Измамата е бащата на утехата.
Джордж Байрон
Майката е мъртвото сърце на семейството, което харчи доходите на баща си за потребителски стоки, за да подобри средата, в която той се храни, спи и гледа телевизията.
Джърмейн Гриър
Като бащи живеят, така че децата играят...
Александър Солженицин
Преводът е баща на цивилизацията.
Йосиф Бродски
Баща ми беше актьор, а майка ми беше негов агент, така че го имах и от двете страни: лудият актьор и неговото представителство.
Крисчън Слейтър
Наблюдавайки моят баща, аз узнах за кокаина всичко. Но понеже аз съм глупава и инатлива веднъж опитах сама. Аз говоря с познания по въпроса: това е ужасно!
Линдзи Лоън
Баща ми казваше, че била силна жена, и аз съм сигурен, че една силна жена е по-силна и от мъж, особено пък ако таи и обич в сърцето. Според мен любещата жена е нещо почти непоклатимо."
Джон Стайнбек
Строгостта на бащата е превъзходно лекарство – в него има повече сладост, отколкото горчивина.
Епиктет
Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си.
Иисус Христос
Колкото по-красив е мъжът, толкова по-малко надежден е като мъж и баща.
Максим Горки
Баща е този, който възпитава, а не този, който създава.
Менандър
Въпреки обичая на повечето бащи по онова време - додето обядват, да държат прави децата си, уж да ги научат на почит към старите - Марко винаги туряше своите на софрата. Също и кога имаше гости, той викаше синовете си да присъствуват. "Нека да добиват господарски нрави - обясняваше той, - а не да се дивят и гушат пред хората като Анко Разпопчето." Анко Разпопчето се спряпаше от срам, колчем срещнеше човек в панталони от черно сукно.
Иван Вазов
Офицерите са за войниците, както бащите за децата.
Петър I
Само баща и майка знаят да прощават. Другите хора забравят.
Стоян Михайловски
Събудих баща си и казах, че ме боли корема. - Не те боли никакъв корем,- каза той. - Откъде знаеш? - Аз питам. - Откакто наскоро казах, че коремът ти те боли в ухото. - И какво от това? - Лека нощ, - каза той.
Аби Ханлон
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
24
Следваща