Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Загуба" - страница 9
Поеми риска и загуби. Непоемайки риск, ти вече си загубил.
Сьорен Киркегор
Животът се подобри лично лично за мен, докато остаря. Искам да кажа, че да си млад беше толкова груба загуба на време. Бях точно такъв нещастен, нещастен човек.
Морис Сендак
Разбира се, имате толкова много приятели, че не ви струва нищо, за да загубите един от тях.
Селма Лагерльоф
Желайте да видите Бога, да се страхувате да Го загубите и да намерите радост във всичко, което може да доведе до Него. Ако действате по този начин, винаги ще живеете в голям мир.
Тереза Авилска
Ако загубите 50%, отнема 100%, за да се върнете там, където сте започнали - и това отнема нещо, което никога не можете да върнете: време.
Антъни Робинс
Първото правило в политиката е, че няма правила, поне не в смисъл на неизбежни поражения или неизбежни победи. Ако имате правилната политика и правилната стратегия, винаги имате шанс да спечелите. Без тях можете да загубите, без значение колко сигурна изглежда победата.
Тони Блеър
Дяволът е просто паднал ангел и когато Бог загуби Сатана, той загуби един от най-добрите си лейтенанти.
Уолтър Липман
За да спечелите, първото нещо, което трябва да направите, е да не загубите.
Уорън Бъфет
Никоя страна, колкото и богата да е, не може да си позволи загуба на човешките си ресурси. Деморализацията, причинена от огромната безработица, е най-голямата ни излишък. Морално, това е най-голямата заплаха за нашия социален ред.
Франклин Делано Рузвелт
Мисля, че сегашното разбиране за градското поведение ни казва, че е важно хората да излязат и да могат да избягат от бетонните джунгли и гъстата среда, в която живеят, за собственото си психическо благополучие. Ако не направят това, разходите за човешки загуби и човешки заболявания ще бъдат много по-големи от това, което бихме похарчили за тези видове изпускания и открити пространства.
Бари Голдуотър
Гласът на жените, гласът на онези, които са най-тясно замесени в създаването на нов живот, не винаги е бил слушан, когато се е пледирал и е призовавал срещу загубата на живот във война след война.
Бети Уилямс
Ако пътувате много, ако обичате да се разхождате, за да се загубите, можете да се озовете на най-странните места. Мисля, че това трябва да е един вид вграден радар, който често ме отвежда на места, които са или изключително тихи, или особени по тих начин.
Вим Вендерс
Не разбирам литературата. Тя е непродуктивна и грозна загуба на време. Писателите ще изчезнат.
Айн Ранд
Не можете да успеете, ако не знаете какво е загубата.
Гарт Брукс
Загубата на невежество може да бъде опасна за нас, защото невежеството е наш щит.
Дан Симънс
Да намериш красотата в тъжното, надеждата сред загубата и достойнството в неуспеха е голямо поетично изкуство.
Дейвид Мамет
Стереотипът за стареене като прогресивна загуба на функция обикновено важи само за хора, които спират да функционират.
Джоан Борисенко
Всичко е наред ако загубите; просто не губете урока.
Джордж Лукас
Класика е тази, която издържа на теста на времето. С нея няма да загубите времето си.
Дмитрий Лихачов
Във война, както се води сега, с огромните загуби и от двете страни и двете страни ще загубят. Това е форма на взаимно самоубийство.
Дъглас Макартър
Загубата на свобода за щедър ум е по-лоша от смъртта.
Александър Хамилтън
Грубо казано, това, което обичаме, ни променя, понякога до загуба на собствената ни индивидуалност.
Йосиф Бродски
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
24
Следваща