Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Загуба" - страница 7
Никога не репетирам. Никога! Мисля, че е загуба на време.
Робърт Карлайл
Смешното е, че идеята за популярност - дори използването на думата "популярен" - е нещо, което почти отсъстваше от живота ми от прогимназията. Всъщност отличителният белег на живота след прогимназията изглежда беше загубата на популярност като основна грижа.
Сюзън Орлийн
Веднъж беше мислил, че е странно да имаш приятел, когото никога не си срещал. Сега беше още по-странно, загуби приятел, когото никога никога не си имал.
Тад Уилямс
Изпитвам ирационални страхове и всички те се връщат назад към загубата на баща ми като дете. Никога не съм го преодолявал.
Тим Алън
Ти не можеш да правиш нещо наполовина, ако правиш нещо, то го обичай го напълно изцяло, иначе е глупава загуба на време.
Тим Бъртън
Не съм универсалист и начинът, по който говоря за окончателната загуба, е следният: хората се покланят на идоли - пари, каквото и да е. Тяхната човечност се прекроява около идола - ставате като това, на което се покланяте. Това е един от основните духовни закони.
Н. Т. Райт
Няма нищо ново във философията против работата. Историята е осеяна с индивиди и групи, които са решили, че мързелът е до благочестието, а работата е загуба на време.
Том Ходжкинсън
На никоя друга арена църквата не е изложена на по-голям риск да загуби призванието си, отколкото на обществения площад.
Филип Янси
Нацията може да бъде една или друга, демокрация или империализъм, но не може да бъде и двете. Ако се придържа към империализма, тя, подобно на старата Римска република, върху която беше моделирана толкова голяма част от нашата система, като старата Римска република, ще загуби демокрацията си към вътрешна диктатура.
Чалмърс Джонсън
Защото зависимостта от друг човек провокира загуба на увереност, самоувереност, скъпа моя.
Шърли Конран
Америка се основаваше на поетична визия. Какво ще се случи, когато загуби своята поезия?
Азар Нафизи
Отнасям се към победата и загубата абсолютно еднакво. Виждам ги и двете като необходими стъпки, за да ни отведат накъде отиваме. Големи неуспехи големи уроци малки неуспехи малки уроци.
Боб Проктър
Липсата на успех не означава загуба на смисъл.
Виктор Франкъл
Задачата на позициониращия играч е систематично да натрупва леки предимства и да се опита да превърне временните предимства в постоянни, в противен случай играчът с по-добра позиция рискува да я загуби.
Вилхелм Щайниц
Вие владеете само това, което не може да се загуби при корабокрушение.
Газали
Първата стъпка в пътуването е да загубите пътя си.
Голуей Кинел
Най-голямата загуба на време е да правим добре нещо, което изобщо не е нужно.
Гретхен Рубин
Най-фундаменталният принцип на организирания ум, който е най-важен за предпазването ни от забравяне или загуба на нещата, е да прехвърлим тежестта на организирането от мозъка си към външния свят.
Даниел Левитин
Капиталът е възглавницата, която предпазва финансовите институции от неочаквани промени в стойността на техните активи. Колкото по-голям е ливъриджът, толкова по-малки са загубите, необходими за унищожаване на собствения капитал на компанията, оставяйки я без достатъчно пари за изплащане на хората, които държат дълга й.
Алекс Беренсън
Загубата означава загуба на това, което беше. Искаме да се променим, но не искаме да загубим. Без време за загуба нямаме време за душа.
Джеймс Хилман
Джудо ни учи да търсим най-добрия възможен начин на действие, независимо от отделните обстоятелства, и ни помага да разберем, че притеснението е загуба на енергия.
Джигоро Кано
Повечето от нас прекарват живота си, предпазвайки се от вече настъпили загуби.
Джинийн Рот
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
24
Следваща