Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Игра" - страница 3
Теорията на игрите е теория за стратегическото взаимодействие. Тоест, това е теория за рационално поведение в социални ситуации, при които всеки играч трябва да избере хода си въз основа на това, което според него може да е контра ходовете на другите играчи.
Джон Харшани
Има голяма част от икономическата теория, която се преследва без по-добра причина от интелектуалното привличане; това е добра игра. Ние нямаме причина да се срамуваме от това, тъй като същото би било в сила и за много отраслите на математиката.
Джон Хикс
Боя се, че понякога и вие ще играете на самотни игри. Игри, които не можете да спечелите, защото ще играете срещу себе си.
Доктор Сюс
Всички грешки са просто част от играта, не мислете за тях, просто се старайте колкото може по-бързо да ги поправите.
Алис Купър
Нямам нищо друго освен съчувствие към хората, които са принудени да работят с мен. По-добре съм сега да избера тези, които искат да играят тази игра с мен, и тези, които не.
Алтън Браун
Животът е за живите. Не позволявайте на страха от зачеркване да ви попречи да играете играта.
Лори Халсе Андерсен
Докато не дойдох в IBM, вероятно щях да ви кажа, че културата е само един от няколко важни елемента в състава и успеха на всяка организация - заедно с визията, стратегията, маркетинга, финансите и други подобни... Дойдох да видя, и през моето време в IBM тази култура не е само един от аспектите на играта, тя е играта. В крайна сметка една организация не е нищо повече от колективната способност на нейните хора да създават стойност.
Луис В. Герстнер
Струва ми се, че цялата тайна се заключава във вродената острота на паметта, която по съответния начин бива доразвита от сериозното познаване на шахматната дъска и дълбокото проникване в шахматната игра.
Александър Алехин
Бейзболът е игра на инчовете.
Бранч Рики
Има само три вида спорт - рали, корида и алпинизъм. Останалите са просто игри.
Ърнест Хемингуей
Аз не играя в уморителни игри.
Мориц Корнелис Ешер
Не вярвайте на този, който говори красиво и в думите му винаги има игра. Вярвайте на този, който мълчи, творейки красиви неща.
Омар Хаям
Олимпийските игри са за света и всички нации трябва да бъдат допуснати до тях.
Пиер дьо Кубертен
Игрите са създадени за прославянето на индивидуалния шампион.
Пиер дьо Кубертен
Олимпийските игри са четиригодишния празник на разцветът на човечеството.
Пиер дьо Кубертен
Най-важното в Олимпийските игри е да не спечелите, а да вземете участие, точно както най-важното в живота не е триумфът, а борбата. Същественото е не да сте победили, а да сте се борили добре.
Пиер дьо Кубертен
Любовта е чудесна игра, която започва с веселие и щастие и завършва с женитба.
Робърт Шекли
Шахматната дъска е светът, парчетата са явленията на Вселена, правилата на играта са това, което наричаме законите на Природата, а играчът от другата страна е скрит от нас.
Томас Хъксли
Рискът е част от Божията игра, подобна на хората и нациите.
Уорън Бъфет
Игрите се печелят от играчи, които се фокусират върху игралното поле - а не от онези, чиито очи са залепени към таблото с точките.
Уорън Бъфет
Този, който наблюдава играта от страни, често вижда в нея повече, отколкото нейните участници.
Хорас Уолпоул
Животът има само един истински чар: очарованието на играта. Но какво ще стане, ако сме безразлични към това дали печелим или губим?
Шарл Бодлер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
24
Следваща