Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Игра" - страница 23
Това е познанието: не дали ще изгубим играта, а по какъв начин ще приемем загубата, какво ще научим от нея, какъв опит ще извлечем от следващите игри. Колкото и странно да ни се струва, загубата е всъщност печалба.
Ричард Бах
Уважавайте живота не само заради неговите прелести, но и заради неговите трудности. Те са част от играта и хубавото в тях е, че те не са лъжа. Всеки път, когато сте отчаяни или на границата на отчаянието, когато имате неприятности или затруднения, помнете - животът разговаря с вас на единствения език, който знае добре.
Йосиф Бродски
От вятърничавост и игри не може да се преживее. Не получи ли душата друга храна – подобно на див звяр – първо ще разкъса другите, а накрая и себе си.
Селма Лагерльоф
Жените обичат да се променят. Това е нашата игра.
Орнела Мути
Нито един порок и нито една страст не се представят с истинското си име. Прелюбодейството се представя с псевдоним - любов. Сребролюбието нарича себе си обезпеченост. Хазартните игри - забавление. Пиянството и гуляите - приятелство. Завистта - справедливост и равноправие. Често зад бунта против несправедливостта и неравноправието стои обикновена завист.
Николай Велимирович
Не спирай по твоя път, виждайки, че злите водят спокоен живот, и не се терзай сърдечно, виждайки, че добрите изнемогват. Това е само една игра на живота; а ти гледай единствено края.
Григорий Богослов
Ако ние съумеем да покажем на младежите, че Свещеното Писание не е по-малко завладяващо внимателния читател, отколкото компютърните игри, трилърите или интелектуалния роман, аз съм сигурен, че учащите се, които ще се обърнат към Библията, ще намерят в нея това, което ще преобърне тяхното мислене.
Иларион (Алфеев)
Курсът на академията завършва сред най-добрите с отлични оценки по всички предмети. Общо и военно развитие – добро. Над оперативното изкуство работи настойчиво, анализирайки всеки въпрос и стараейки се да му намери теоретична обосновка. При фронтовата игра изпълняваше задълженията на началник на щаба на армия, като напълно се справи със задачите си. Дисциплиниран, волеви командир. Може да бъде използван като преподавател в академията.
Иван Баграмян
Напълно поемам риска, играта на покер, което означава да бъдеш артист и аз ще се опитам да направя филм, който точно отразява това, което е в моята глава.
Антонио Бандерас
"Преди 15 години реших, че има бяло поле в шаха. Че не е развит в професионален план, че са необходими мениджъри, които да го промотират. И си казах защо не -имам всички предпоставки. Разбирам играта, говоря няколко езика, имам известен опит и другото бе въпрос на време. И смятам, че вече съм професионалист на високо ниво." - на въпрос как е попаднал в мениджърския бизнес, в интервю за Агенция "Фокус", 17.10.2005 г.
Силвио Данаилов
Сценичната игра е да се преструваш, че не се преструваш, когато в действителност се преструваш.
Тед Дансън
"От момента, в който Дел Пиеро се завърна, ние сме най-подсиления отбор." (За завръщането в игра на Дел Пиеро след продължително лечение от тежка контузия)
Алесандро Дел Пиеро
Задължен съм му много. Той беше човекът който ми разкри тънкостите на играта.
Алесандро Дел Пиеро
През цялото време чувствах доверието на шефовете. Знаех че няма да ме продадат. Е, когато Виери отиде в Атлетико Мадрид, имаше много подобни слухове и за мен. Накрая дори малко се притесних и отидох специално да разговарям с Марчело Липи и Лучано Моджи. Те ми казаха: "Ние ти вярваме и имаме нужда от теб." Не помня нещо да е помагало толкова на играта ми колкото тези думи.
Алесандро Дел Пиеро
"След време ден след ден си давах сметка, че смъртта на баща ми опрости моята игра. Съзнанието ми се лиши от някои мисли и съмнения, които ме мъчеха и за които съм размишлявал. Престанах да обръщам внимание на чуждото мнение за играта ми. Покрай болестта на татко разбрах, че има далеч по-неразрешими проблеми. Футболът беше моят живот, но животът не е само футбол. Добрата ми игра може би се дължи на факта, че осъзнах това." (Обяснява промяната в себе си след смъртта на баща си)
Алесандро Дел Пиеро
Знам, че е нечестна, но е единствената игра в града.
Бил Джоунс-Канадеца
Ще бъде хубаво да не се отнема удоволствието на публиката и на аудиторията около футбола да ме наблюдава в игра още известно време. Защото както римляните са казали - хлябът и зрелищата са смисълът на живота. А аз смятам, че моите изяви са зрелище.
Иво Димов
Сред неумолимостта не изисквай неизпълнимото Спазвай правилата на играта.
Фридрих Дюренмат
Знаете, че когато трябва да се играе една игра заедно, се определят правилата. Във футбола е ясно, че когато пипнеш топката в наказателното поле, следва дузпа. Европа може да каже – вие не искате да играете, значи няма да играете. Заповядайте, когато сте готови.
Константин Иванов
Човекът е капка, течаща по мръсно стъкло. В началото капката е росна и бистра, като дестилирана вода. После се търкаля по наклона на мръсотията и се овъргалва в смисли и игри, които уж всички мразим.
Мартин Карбовски
Печелещият никога няма да каже: 'Това е само игра'.
Глория Коупленд
Играта не е загубена, докато не е спечелена.
Джордж Краб
Предишна
1
...
21
22
23
(Текуща)
24
Следваща