Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Име" - страница 8
Можете да работите до човек в продължение на месеци, без дори да знаете името му.
Стъдс Търкъл
Никога не бих говорила само за да бъда социална. Сега, да седнете с куп инженери и да поговорите за най-новите системи за формоване на бетон, това е наистина интересно. Говорейки с бихевиористи на животни или с някой, който обича да плава, това е интересно. Информацията ми е интересна. Но говоренето в името на разговора ми се струва доста скучно.
Темпъл Грандин
Злото не умира. Никога. Просто придобива ново лице, ново име. Това, че някога Злото ни докосна, не означава, че сега имаме имунитет към него. Светкавицата може да удари два пъти.
Тес Геритсън
Силата, колкото и да е добронамерена, има склонност да причинява страдание. Любовта, бидейки уязвима, я поглъща. В точка на сливане на хълм, наречен Голгота, Бог се отрече от едното в името на другото.
Филип Янси
Останах жива и в допълнение имам за какво да живея. В името на живописта.
Фрида Кало
Революцията е хармония на форма и цвят, всичко се движи и остава на мястото си, като се подчинява на един закон: името му е живот.
Фрида Кало
Повече хора са избити в името на религията, отколкото по някаква друга причина. Това, приятели, това е истинско извращение.
Харви Милк
Ще имаме по-големи бюрокрации, по-големи профсъюзи и по-големи държавни корпорации. Ще бъде по-трудно да бъдеш предприемач поради наказателните данъци и разпоредби. Наградите от успеха ще бъдат експроприирани в името на постигането на по-голямо равенство в доходите.
Артър К. Брукс
Често в името на културната цялост, социалната стабилност и националната сигурност демократичните реформи, основани на правата на човека, се противопоставят на авторитарните правителства.
Аун Сан Су Чи
Има два начина за разговор. Единият е лесният начин, където говорите леко, а другият е обмисленият начин. Обмисленият начин е това, на което съм поставил името си.
В. С. Найпол
Аз съм непреклонна феминистка. Не ми е хрумвало да взема името на съпруга си, когато се оженихме. Поддръжник съм на правата на абортите, на равното заплащане за равен труд, на правата на затворничките, на всички почитани във времето феминистки каузи, а след това и на някои.
Айлет Уолдман
Истинската слава - това е когато вашето име се цени повече, отколкото вашата работа.
Даниел Бурстин
Затова се примирявах с лошо поведение в името на това да обичам начина, по който мислех, че трябва да обичаш.
Деб Калети
Познавам някой от университета, който се казва Фил Колинс и мисля, че има нещо ужасно в споделянето на име с някой, който или е известен, или става известен.
Дейвид Уолямс
Всъщност дори не мислех да записвам дълго време под собствено име. Помислих си: "Останалата част от живота ми е да го направя".
Джак Уайт
Има много форми на любов и обич, някои хора могат да прекарат целия си живот заедно, без да знаят имената си. Именуването е труден и отнема време процес; касае се за есенции и означава сила. Но в дивите нощи кой може да ви повика у дома? Само този, който знае името ви.
Джанет Уинтерсън
На земята има само един злодей по-популярен от Жокера. Неговото име е Дявол.
Джаред Лето
Божието сърце е особено нежно към потиснатите и победените. Той знае името ви и е видял всяка сълза, която сте проляли.
Джеймз Добсън
Ако проследите всички онези звена от веригата, които трябваше да са налице, за да съм тук, законите на вероятността поддържат, че самото ми съществуване е чудотворно. Но след много десетилетия, по-малко от сто години, те се изплащат и аз преставам да бъда. Така че, докато всички те са събрани и координирани да ме направят, тогава - и аз й говоря от името на всички тези трилиони атоми - аз наистина трябва да се възползвам максимално от нещата.
Джим Ал-Халили
Винаги съм чувствал, че въпреки че човек не е бил християнин, той все пак трябва да знае истината по един или друг начин. Или ако беше християнин, можеше да знае истината. Самата истина няма никакво име за мен. И всеки човек мисля трябва да намери това за себе си.
Джон Колтрейн
Когато сте дълбоко миролюбиви и уверени, че заради Христос Бог ще ви отведе безопасно във своето вечно царство и ще бъде вечно удовлетворяващото съкровище на вашия живот, тогава вие сте свободни да видите истината и да обичате истината говорете истината, независимо от всичко, и радостно разпространявайте страст към истината, чието име е Исус.
Джон Пайпър
Леонардо да Винчи беше човек с царствен дух и огромна широта на ума; и името му стана толкова известно, че не само че беше ценен приживе, но репутацията му издържа и стана още по-голяма след смъртта му.
Джорджо Вазари
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
24
Следваща