Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Име" - страница 7
С вертикално мислене човек може да търси различни подходи, докато не намери обещаващ. С латералното мислене човек продължава да генерира колкото се може повече подходи, дори след като е намерил обещаващ. С вертикалното мислене човек се опитва да избере най-добрия подход, но с латералното мислене генерира различни подходи в името на тяхното генериране.
Едуард де Боно
Щастието не идва при вас по вашето решение, но ако се жертваш в името на идеите си, щастието идва като страничен ефект. Това е като, когато приемате лекарство сърцето, а странични ефекти са главоболие.
Емир Кустурица
Не вярвам, че в името на светостта на града трябва да поставите бодлива тел, гнезда на картечници, мини игли и всичко това в името на святостта на Йерусалим.
Ицхак Рабин
В една разтегната "неисторическа" среда е много по-лесно да жертвате живота си в името на идеята, отколкото да внесете единството на идеята в живота си.
Лев Троцки
Как бих могъл да стана друг с това име - Мадона? Или монахиня или нещо да излезе от мен. Нямаше други възможности.
Мадона
Някои от моите грижи са ми толкова близки, че им знам и първите им имена.
Ашли Брилиант
Питагор е първия, който е дал на философията име.
Апулей
Даването на име е хубаво. Отне ми дни, преди да успея да произнеса име за първото си дете (ами ако хората не го харесаха?), И подозирам, че и ние сме й дали тайно, второ име, за да я пазим в безопасност.
Ан Енрайт
Аз съм написала Вашето име и не мога да пиша повече.
Марина Цветаева
За съжаление, няколко компании се опитват да измамят потребителите чрез неоторизирано използване на моето изображение или името ми, а моите адвокати преследват тези, които правят тези фалшиви твърдения.
Мехмет Оз
Този експеримент за модернизация изглежда има нещо дяволско в това. Всичко, което е било, се отхвърля в името на модерност, която приема естеството на измислица, илюзия, дяволско явление. В по-голяма или по-малка степен това се отнася за всички посткомунистически страни.
Анджей Сташук
Има много малко хора, чиито имена символизират тяхното постижение, дори и да е отрицателно постижение.
Мичел Зукоф
Интересно е, че имената определят нашите съдби или съдбата ни бута кум това, да избираме определени имена?
Мишел Моран
Да демилитаризираме страната означава да вземем дълбоко решение. Не е достатъчно да промените името на въоръжените сили. Необходимо е да промените мнението на онези хора, които едва до вчера носеха военна униформа.
Оскар Ариас Санчес
Ако е така, че нашите дейности зависят от това как ние самите ги виждаме, какво вярваме за тях, тогава ако имаме луди, размити идеи за преподаването, вероятно ще правим луди и неясни неща в тяхно име.
Пол Хърст
За учените отглеждането на клетки изисква толкова много работа, че не могат да направят много изследвания. Така че продажбата на клетки беше наистина само в името на науката и нямаше много печалби.
Ребека Склут
Не идеализмът ме накара от самото начало да искам по-сигурно и рационално общество. Това беше интелектуална преценка, която все още държа. Когато бях млад, името му беше социализъм. Можем да бъдем отклонени от имена. Но нуждата беше абсолютна и все още е абсолютна.
Реймънд Уилямс
Кажи ми кой си. Няма нужда да ми казвате името си. Имената имат сила, дори човешките. Кажете ми къде живеете и какво правите с прехраната си.
Робин Маккинли
Много от младото поколение познават името ми по неясен начин и го свързват с гротескни изобретения, но не вярват, че някога съм съществувал като личност. Те мислят, че съм нечовек, просто име, което означава заплетена мрежа от тръби или жици или струни, които предполагат машини. Моето име за тях е като вита стълба, телешки котлети, бръснарски сърбеж - термини, които ви дават непосредствена представа за това какво означават.
Руб Голдбърг
Винаги казвам на хората, че съм станал писателка не защото съм ходил на училище, а защото майка ми ме е водила в библиотеката. Исках да стана писателка, за да мога да видя името си в каталога с карти.
Сандра Сиснерос
Шанс... трябва да е нещо повече от името, което даваме на невежеството си.
Жул Анри Поанкаре
В Америка кучетата се гледат първо по имената им, а след това по породата. А кучетата живеят зад стени. Това е неестествена гледна точка.
Сизар Милан
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
24
Следваща