Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Име" - страница 6
Приключението е просто романтично име за неприятности. Звучи надуто, когато пишете за него, но е ад, когато го срещнете лице в лице на тъмно и самотно място.
Луис Л'Амур
Всеки мюсюлмански лидер трябва недвусмислено да провъзгласи, че терорът, извършен в името на исляма, нарушава основните принципи на пророка Мохамед и те трябва да го правят многократно. Точка.
Майк Помпео
От всички лоши привички, разкриващи недостига на солидно образование и излишъка от добродушно невежество, най-лошата е да не се наричат нещата с истинските им имена.
Висарион Белински
Първо забравяш имена, после забравяш лица. След това забравяш да си вдигнеш ципа, а накрая, забравяш да го смъкнеш.
Джордж Бърнс
Законодателството е удобно средство за унищожаване на отделната личност в името на обществените интереси.
Адриан Декурсел
Голямото име не издига, а унижава онзи, който не знае да го поддържа.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ако един джентълмен нарича дамата с ласкави имена, значи е забравил името и.
Константин Мелихан
Математиката е изкуството да се назовават различни неща с едни и същи имена.
Жул Анри Поанкаре
Състраданието е по-важно от интелекта, за да се предизвика любовта, от която има нужда работата в името на мира, а интуицията често може да бъде по-добър показател от студения разум.
Бети Уилямс
Човек забравя думите, както забравя имената. Речникът се нуждае от постоянно наторяване, иначе ще умре.
Ивлин Уо
Ние знаем, че войната срещу интелекта се води винаги в името на здравия разум.
Ролан Барт
Вредно е, когато именуването кара разума да мисли, че сами по себе си имената доближават смисъла.
Марвин Мински
Поради етични причини имената на подсъдимите бяха заменени с имената на свидетелите.
Никита Богословски
Мисля, че бях първият, който показа, че един дизайнер може да бъде като рок звезда, че хората трябва да обичат вашата мода, но също така да поставят вашето име заедно с вашата мода.
Роберто Кавали
Имам шест верни слуги. Дължа всичко на тях. Техните имена са: Кой? Защо? Кога? Какво? Къде? и Как?
Ръдиард Киплинг
За силата на страстта винаги съдят по извършените от нейно име безразсъдства.
Стефан Цвайг
Без силата на мисълта това, което ние наричаме съвест, се изражда в мечти, оправдаващи злото. Най-жестоките дела на света са били извършени в името на съвестта.
Уилям Чанинг
Търсенето на истината в името на истината е белег на историка.
Базил Лидъл Харт
Трябва да инвестирате в света, трябва да прочетете, да посетите художествени галерии, да откриете имената на растенията. Трябва да започнете да обичате света и да знаете за целия гений на човешката раса. Ние сме невероятни хора.
Вивиан Уестууд
Бях пънк, преди да получи името си. Имах тази прическа и лилаво червило.
Вивиан Уестууд
Склонен съм да не харесвам ужасно много от това, което излиза под моето име сега, защото това е просто всички продукти. Кой се нуждае?
Вивиан Уестууд
Всичко най-страшното в човешката история е извършено в името на човеколюбието.
Айн Ранд
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
24
Следваща