Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Име" - страница 5
Твоят любим те нарича с чуждо име. Очите му се задържат твърде дълго върху най-добрия ти приятел. Той разказва с вълнение за момиче на работа. И огънят пламва. Ревността - тази отвратителна комбинация от притежание, подозрение, ярост и унижение - може да завладее ума ви и да застраши самата ви същност, докато съзерцавате своя съперник.
Хелън Фишер
Добрият характер е най-добрият надгробен камък. Тези, които са те обичали и са ти помагали, ще те помнят, когато незабравките увехнат. Издълбайте името си върху сърца, а не върху мрамор.
Чарлс Х. Спърджън
Целта ми е да покажа, че онези правителства, които нарушават правата на хората, като се позовават на името на исляма, злоупотребяват с исляма.
Ширин Ебади
Не всеки човек помни името на кравата, която го е снабдила с всяка капка мляко, която е изпил.
Шмуел Йосеф Агнон
Продажбите на книгите се осъществяват по същият принцип както и продажбите на дискове, гръмките имена принадлежат на мултинационални огромни магазини, а по-интересните литературни работи могат да се намерят само в Интернет.
Ървин Уелш
Ти прошепна пълното ми име и ние заспахме в прегръдките си и си спомням как на следващата сутрин те нямаше, изчезна напълно и нищо в леглото ми или в къщата не можеше да докаже обратното.
Юнот Диаз
Агресията е просто друго име за правителството.
Бенджамин Тъкър
За мен знаменитост е тази, чието име може да се намери навсякъде, но не и в телефонния указател.
Брижит Бардо
Човек може да постигне спасение, просто като възпява святото име на Господ.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Руснаците и поляците са славянски езици, но много имена, които звучат еднакво, означават различно.
Василий Татишчев
Ако ти си придобил име, съвсем не е важно, как те наричат.
Вернер Мич
Спомням си, че ходих на клас по актьорско майсторство, толкова сигурна, че никой никога няма да узнае името ми.
Деби Райън
Повечето промени в корпоративното име са резултат от сливания и придобивания. Но те обикновено са без въображение.
Джеймс Суровецки
Защо трябва да съм в Румъния в името на неизвестна за мен цел. Имаше време, когато водех войници на битка, мислейки, че изпълнявам дълга си на руски патриот. Разбрах обаче, че сме измамени, че хората имат нужда от мир. Старата армия и Съветският съюз не са съвместими, затова моята военна кариера трябваше да приключи. Без угризения на съвестта можех да се върна към любимото си занимание, работата на полето.
Александър Василевски
Славата е поредица от недоразумения, свързани с име.
Джони Мичъл
Че последните две букви на нейно име бяха първите две в неговото, глупаво нещо, което той никога не й спомена, но го накара да повярва, че са свързани.
Джумпа Лахири
Твърде много е забравено в името на паметта.
Дон ДеЛило
Интересуват ме празнините между едно парче от тротоара и следващото. Интересуват ме нещата, за които не винаги имаме име, и нещата, които не е лесно да се формулират - разликата между това, което мислим и как се чувстваме.
Ейми Блум
Аз съм войник, убеден, че действам от името на войниците.
Зигфрид Сасуун
Благородната цел облагородява действията в името на тези цели.
Карл Либкнехт
Най-ужасните постъпки на хората се правят в името на любовта.
Касандра Клеър
Самоубийството не е петно на името на някого; това е трагедия.
Кей Редфийлд Джеймисън
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
24
Следваща