Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Име" - страница 21
Сетих се за това, което тя каза по-рано, за различните имена, които Танжер е имал в хода на историята. В известен смисъл почувствах, че е подходящо за момента - и двамата бяхме на едно и също място, но в две много различни версии на Танжер и не можех да си представя нейния, място на вълнение, място, където да започнем отначало. Моето съдържаше само страх и изолация.
Кристин Манган
Добродетелта като такава се определя изключително от способността на човек да се възползва от онези благоприятни обстоятелства, които са му предоставени от съдбата, в името на осъзнаването на историческата необходимост.
Ласло Контлер
В края на разговора погледнете човека право в очите. Кажете неговото или нейното име и продължете да свивате всичките десет пръста на крака с Убийствения комплимент.
Лейл Лаундс
От страна на демократите това е трудна битка за всеки, който се кандидатира. Изобщо не мисля, че е забиване. Шварценегер има огромна идентичност на името и това е много важно.
Леон Панета
Ако се опитвате да се скриете, избягвайте да използвате собственото си име. Имайте няколко резервни, които можете да извадите от джоба си по всяко време, колкото по-подробно документирани, толкова по-добре.
Лиза Лутц
Благосъстоянието на един философ зависи от доброто му име, затова предпочитам да не се замесвам в нищо.
Лион Спраг де Камп
Знам, че ще стана известен, че името ми ще бъде известно по целия свят и това е странно чувство.
Лоран Ален-Карон
Тя никога повече не чу името на Пиер - той остана в сърцето й отровно цвете, но постепенно изсъхна. Тогава се появи Жул и последните венчелистчета излетяха от това цвете. Това продължи до деня, когато чудовищна катастрофа унищожи всичко за една нощ...
Лоран Боти
Мисля, че може би трябва да направя това, което правят някои други автори, а именно да направя вариация на името ми, само за да изпратя на читателите съобщението, че "Да, това съм аз, но това е различна част от мен. Така че се пригответе."
Лори Халсе Андерсен
Това е начинът, по който той казва името ми: като музика.
Лорън Оливър
Когато напишат своите исторически книги, моето име ще изгори дупка в страницата.
Лорънс Норфък
Има нещо ужасно в свещеното чувство на любов към отечеството: то е толкова изключително, че те кара да жертваш всичко, без състрадание, без страх, пренебрегвайки мнението на хората, в името на общественото благо.
Луи Антоан Леон дьо Сен Жюст
Някой е бил измъчван от мое име. Някой е бил измъчван от ваше име. Някой на този свят винаги ще страда от ваше име. Ако дойде време да страдате, просто запомнете. Някой страда за теб. Именно в това се крие наметалото от човешка плът, готовността да се нарани за друго човешко същество.
Луиз Ърдрич
Но не забравяйте кой сте всъщност. И не говоря за така нареченото ти истинско име. Всички имена са измислени от някой друг, дори това, което родителите ви са ви дали. Вие знаете кой сте всъщност. Когато сте сами през нощта, гледате нагоре към звездите или може би лежите в леглото си в пълен мрак, вие познавате онзи безимен човек във вас...Мускулите ви ще се втвърдят. Така ще бъде и сърцето и душата ви. Това е необходимо за оцеляване. Но не губете връзка с този човек дълбоко във вас, в противен случай изобщо няма да оцелеете.
Луис Сакър
Знаете ли, кое е най-забележителното? Това, че моето име ми дава възможности за това да направя твърде много за другите.
Любов Орлова
Станах актьор, за да се целувам с момиче на име Еми Худ. Бях на четиринадесет, и аз ходех в баскетболната секция на младежкият клуб, а тя се занимаваше в драматичния кръжок. Всички хубави момичета играеха там, понеже искаха да станат кинозвезди, а аз ги гледах през кръглият прозорец на вратата.
Майкъл Кейн
Екстрасенсът също е психопат, само името е по-хармонично.
Линда Хауърд
Аз вярвам в теорията за единствения куршум. Можеш да се влюбваш и любиш много пъти, но има само един куршум, на който е гравирано името ти. И ако извадиш късмета да те прострелят с този куршум, раната никога не заздравява.
Майкъл Конъли
Всичко се прави в името на човека – даже гилотината.
Веселин Георгиев
Единствената свобода, която има трайно значение, е свободата на интелигентност, тоест свободата на наблюдение и преценка, упражнявана в името на цели, които си струват. Най-често срещаната грешка, свързана със свободата, мисля, е да бъде идентифицирана със свободата на движение или с физическата страна на някаква дейност.
Джон Дюи
Великодушието е достатъчно определено от името си, но все пак би могло да се каже, че то е здравият смисъл на гордостта и най-благородното средство за получаване на похвали.
Франсоа дьо Ларошфуко
Съвременната цивилизация е обмен в името на удобството.
Станислав Лем
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
24
Следваща