Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Име" - страница 2
Хората прославят всички видове смелост, освен смелостта, която биха могли да проявят в името на своите ближни.
Джордж Елиът
Всяко поколение иска нови символи, нови хора, нови имена. Те искат да се разграничат от своите предшественици.
Джим Морисън
Моят характер и добро име са си моя грижа. Животът в безчестие е ужасен. Дори славната гибел е далече повече за завиждане.
Хорацио Нелсън
Мисля, че разбирам какво е военна слава – да бъдеш убит на бойното поле и да напишат името ти грешно във вестника.
Уилям Шърман
Не съм нищо специално, в това съм сигурен. Аз съм обикновен мъж, с обикновени мисли и водя обикновен живот. Няма мои паметници и името ми скоро ще бъде забравено, но съм обичал една жена с цялото си сърце и душа и за мен това винаги е било достатъчно.
Никълъс Спаркс
... всеки водещ изследовател внася името си в историята на науката не само собствените си открития, но и с тези открития, с които се насърчават други нови.
Макс Планк
Всички имена на Бога остават осветени, защото са били използвани не само за да говорят за Бога, но и да говорят с него.
Мартин Бубер
Пръв доктора ми каза добрата новина - щяха да кръстят болест на мое име.
Стив Мартин
Никога не позволявайте на детето ви да се обръща с вас по име. То ви познава от недостатъчно дълго.
Фран Лебовиц
Разумът ... противоречи на установения ред на хората и нещата от името на съществуващите обществени сили, които разкриват ирационалния характер на този ред, защото "рационалното" е начин на мислене и действие, който е насочен към намаляване на невежеството, разрушението, бруталността и потисничеството.
Херберт Маркузе
Повярвайте ми на думата, ако и когато тези проповедници получат контрол върху [Републиканската] партия, а те със сигурност се опитват да го направят, това ще бъде ужасен проклет проблем. Честно казано, тези хора ме плашат. Политиката и управлението изискват компромис. Но тези християни вярват, че действат в името на Бог, така че не могат и няма да направят компромис. Знам, опитах се да се справя с тях.
Бари Голдуотър
Единственото по-лошо от лошо здраве е лошото име.
Габриел Гарсия Маркес
Родителската любов към децата е по-силна от децата за родителите. Родителите не могат да се обичат, но да живеят заедно в името на децата, а децата могат да оставят родителите за любовта на напълно случаен човек.
Константин Мелихан
Истинското мъжество на просветените народи се състои в готовността към саможертва в името на родината.
Георг Хегел
Боя се, че малко жени са имали същата причина като мене да мислят, че дългите тъжни години на младостта са си стрували да се живеят в името на средната възраст.
Дуайт Айзенхауер
Няма по-висша религия от службата в името на човека. Да се работи за общото благо е най-върховното вероизповедание.
Удроу Уилсън
О, слабост, твойто име е жена!
Уилям Шекспир
Надежда има две красиви дъщери; имената им са Гняв и Смелост. Гняв от начина, по който стоят нещата, и Смелост да видим, че те не остават такива, каквито са.
Августин
Можеш да се шегуваш с човек, но не можеш да се шегуваш с неговото име.
Марина Цветаева
Невежеството е вирус. След като започне да се разпространява, той може да бъде излекуван само с разум. В името на човечеството трябва да бъдем този лек.
Нийл Деграс Тайсън
Плевелите продължават да се размножават в нашата градина, която е нашият ум, управляван от страх. Изтръгнете ги и ги извикайте по име.
Силвия Браун
Мисля, че всеки играч слуша името му да се пее и това е нещо, което наистина ми харесва.
Стивън Джерард
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
24
Следваща