Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Име" - страница 19
Човек ще бъде толкова дълъг, колкото и животът му, но името му ще е за всички времена.
Джон Алин
В края на краищата какво значение има името на автора? Важно е идеята да влезе в света и да върши своята работа.
Александър Беляев
Името на всеки се съхранява до тогава, докато са живи тези, с които е живял и които го познават. Но на човечеството не е нужен мъртъв символ на личноста, когато вече я няма. Нашата наука и нашето изкуство, безлично съхраняват това, което е направено с обща работа. Баластът на имената на миналото е безполезен за паметта на човечеството.
Александър Богданов
Кой говори от името на Запада?: Мюсюлманите по света не виждат Запада като монолитен. Те критикуват или възхваляват страни въз основа на тяхната политика, а не въз основа на тяхната култура или религия.
Джон Еспозито
Аз съм някой, чието име е написано на водата.
Джон Кийтс
Бог преследва с всемогъща страст световна цел да събере радостни поклонници за Себе Си от всяко племе и език, хора и нации. Той има неизчерпаем ентусиазъм за върховенството на името Му сред народите. Затова нека приведем нашите чувства в съответствие с Неговите и, заради името Му, нека се откажем от стремежа към светски удобства и да се присъединим към Неговата глобална цел.
Джон Пайпър
Вярно подбраното име ми доставя голямо удоволствие. Когато пиша, винаги започвам с имената. Първо името - после историята, а не обратно.
Джон Роналд Руел Толкин
Нямам Бог и нямам нужда от него; вярата е просто друго име за намиране на себе си.
Джон Рид
Любовта е просто друго име за това, което никога не остарява.
Джона Лерър
Само желанието да се произведе страдание, в името на страданието. Това е самата същност на злото.
Джордан Б. Питърсън
Името е добро, но може да бъде подвеждащо. Когато трябва да избирам между добро и честно име, винаги избирам добро.
Джордж Майкс
...че съвременният човек трябва да помни много различни пароли, ПИН кодове и потребителски имена. Междувременно човешката памет улавя такава информация много зле. Едно проучване в тази област установи, че 30 % от хората забравят паролите си в рамките на една седмица, а след три месеца цифрата е над 65 %.
Джоузеф Халинан
И все пак всеки от нас носи и друг портрет със себе си, картина, далеч по-важна от всеки в портфейла ни. Психолозите си имат име. Те наричат тази ментална картина на нас самите, нашата представа за себе си. ... винаги има човек, чието изображение на себе си е изкривено, като снимка, носена твърде дълго в портфейл. Добрата новина за огромната стойност, която имаме в очите на Бог, може да освети нашия вътрешен автопортрет.
Джош Макдауел
Мозъка на човек обожава да пише. На него му харесва да дава имена на явленията, да намира асоциации и различия. Подбира думите така както избира ябълки: тези които изглеждат по-вкусни.
Джулия Камерън
Притеснява ме обезценяването на думата "дизайн". Сега се чувствам някак неудобно да ме наричат дизайнер. Всъщност предпочитам немския термин Gestalt-Ingenieur. Apple и Vitsoe са сравнително самотни гласове, които се отнасят сериозно към дисциплината дизайн във всички ъгли на своя бизнес. Те разбират, че дизайнът не е просто прилагателно, което да поставите пред името на продукта, за да повишите по някакъв начин изкуствено стойността му. Все по-малко хора разбират, че дизайнът е сериозна професия; и за нашето бъдещо благополучие се нуждаем от повече компании, които да приемат сериозно тази професия.
Дитер Рамс
Вече няма да позволя на никого да манипулира съзнанието ми и да контролира живота ми в името на любовта.
Мигел Руис
За да достигнеш до сърцето ти, както ми е казвало всяко коренно племе, което познавам, първо трябва да си спомниш своята Божествена Майка... Майка ти е жива и много в съзнание... Земята не е скала, тя има име и личност в космоса. И повярвайте ми, тя знае името ви.
Друнвало Мелхизедек
Възможно е да се започнат реформи в името на хората и в същото време да се постигне голямата цел да превърне народа в рог на овен, така че до края на реформите да няма народ.
Александър Проханов
Нашата дума "идиот" идва от гръцкото име за човека, който не е участвал в обществените дела.
Едит Хамилтън
Само в името на своето душевно спокойствие вие отричате всички причини за безпокойство.
Едмънд Хамилтън
Агенцията за сигурност и съюзниците прелитат из водопровода в интернет като мишки през кътчетата на стара къща. Огромни парчета електронен трафик могат да се съхраняват за дни или дори седмици. Мощните компютри и гениалните алгоритми могат да търсят модели и връзки по начин, който едва наскоро би изглеждал невъобразим. Очертанията на тези усилия бяха известни още преди изтичането на Сноудън, дори и кодовите имена и техники да не бяха.
Едуар Лукас
Не се сетих за прякор за него. Ние даваме имена, които да присвоим на носителя, за да ги направим част от нашия живот. Доживял до седемдесет, стигнах дотам да дам не само свобода на себе си от другите, но и на другите свобода от себе си. Дори ако този някой е просто бездомна котка.
Елена Михалкова
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
24
Следваща