Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Точка" - страница 20
Намирам, че Бог с всяко име може да бъде сведен до това чувство за вечното Присъствие. Той определя битието и аз го виждам като сфера на интензивна светлина, която бележи точката на моя произход. Това е постоянната част от мен, за която съм много наясно, и точката, към която ще се върна в края на този живот.
Елизабет Клеър Профет
Ако през живота си наблюдавате как един вид изчезва или се срива почти до точката на изчезване, това е знак, че става нещо наистина сериозно.
Елизабет Колбърт
Ами в научното практически няма дебат за някои неща. Например, че променяме света. Хората променят света много радикално, много драматично. Промяната на климата, която предполагам е една от точките, за които намеквате, е в основата на това.
Елизабет Колбърт
Никога не подценявайте колко изключително трудно е да разберете ситуация от гледна точка на друг човек.
Елинор Катън
Когато четете роман, мисля, че причината, поради която се интересувате от това как се развива даден сюжет, е, че го приемате като точка за данни в голямата история за това как работи светът. Получава ли такъв и такъв тип момичето в крайна сметка? Изневярата носи ли някога щастие? Как победителите стават победители?
Елиф Батуман
Вие основавате действията си на прогнозен край, който всъщност не знаете. Когато обаче достигнете решаващата точка, а събитието на върха не се случи, просто трябва да продължите и ще се случи нещо друго.
Елиф Батуман
И да познаваш себе си, от гледна точка на постигането на това, което искаш в живота, означава да осъзнаваш силните си страни.
Ерик Баркър
Да гледаш на изневярата от гледна точка на секса е пълно стесняване на явлението. Има причина заповедта да се повтаря два пъти в Библията - веднъж за това и веднъж за размисъл. Винаги сме създавали структури и счупени структури. Той е от съществено значение за човешкия дух.
Естер Перел
Поезията е разрив (или по-скоро среща в точката на разрива) на видимото и невидимото.
Жан Жене
Тръгнах с главата надолу, притискайки силно краката си по настилката, за да избута града под водата... С потъването на града със скорост тридесет сантиметра на век, обясних, или три милиметра годишно, или точка нула нула нула нула нула нула един милиметър в секунда, може с основание да се надяваме, като натискаме краката си силно върху настилката, докато вървим, да играем някаква роля при удавянето на града.
Жан-Филип Тусен
Щастливи са мъжете, които изведнъж откриват, при разкриването на професия, удовлетворението на своите досега несигурни желания и правилото, за което са създадени. Още по-щастливи са онези, които, са богати на противоречиви страсти, намират в тази професия своя собствен ключ, решението на вътрешното си същество и точката на баланс между тенденциите, които ги разкъсват!
Жозеф Кесел
...всяка картина, и особено портрет, е на пресечната точка на мечтите и действителността.
Жорж Перек
Благодарение на чешко-германското си наследство не мога да се наситя с пикантни храни като яхнии, колбаси, юфка и всичко, което включва топено сирене. Не е голям избор от диетична гледна точка, но в края на дългия ден се чувствам така, сякаш имам право.
Иванка Тръмп
На грешките аз гледам от философска гледна точка. Ние не сме роботи, а не добре утвърден механизъм, всеки прави грешки, включително и аз, и не обвинявам никого.
Икер Касиляс
Единият начин е да се търси точката, където пътят, насочен от нашето най-голямо блаженство, пресича този, насочен от най-голямата нужда на света - тоест за какво е готов да плати.
Илейн Арън
Православните богослови настояваха, че останалата част от човечеството са само преходни същества, изгубени в греха - гледна точка, която ще подкрепи онова, което ще стане тяхното доминиращо учение за спасението, предлагано само чрез Христос и по-специално чрез църквата, която те твърдят, че представляват.
Илейн Пейджълс
Ако нямате изходна позиция, е безсмислено да се спекулира каква ще бъде следващата точка във времето и пространството.
Июн Ли
Не е вярно, че демокрацията винаги ще защитава свободата на съвестта по-добре от автокрацията. Станете свидетел на най-известния от всички процеси. От гледна точка на евреите Пилат със сигурност беше представител на автокрацията. Въпреки това той се опита да защити свободата. И той се поддаде на демокрацията.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Кой наистина може да каже как се вземат решения, как се променят емоциите, как възникват идеите? Говорим за вдъхновение; за светкавица от ясно небе, но може би всичко е също толкова просто и толкова безкрайно сложно, колкото процесите, които карат определен лист да падне в определен момент. Тази точка е достигната, това е всичко. Трябва да се случи и наистина се случва.
Йон Айвиде Линдквист
Щедростта от гледна точка на Еволюцията е чиста загуба на енергия...
Йорг Цитлау
Дори в най-натоварената кухня винаги има точка в края на деня, когато се прибирате вкъщи.
Йотам Отоленги
От гледна точка на религията хората са деца, които трябва да бъдат уплашени, за да се водят.
Карл Сейгън
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
24
Следваща