Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Точка" - страница 2
За истинския мислител няма абсолютно верни или неверни гледни точки.
Освалд Шпенглер
Астрономите имат обща основа за дискусия с музикантите в хармонията на звездите и музикалните съзвучия в тетрадите и триадите на четвъртата и петата, и с геометриците в предмета на зрението; и във всички други науки много точки, може би всички, са общи, що се отнася до обсъждането им. Но действителното предприемане на произведения, които са доведени до съвършенство от ръката и тяхната манипулация, е функция на онези, които са били специално обучени да се занимават с едно изкуство.
Витрувий
Аз не искам да имам гледна точка. Аз искам да имам зрение.
Марина Цветаева
Ако човек отиде до точка, в която знанието не помага, то той тръгва по посоката на смисъла.
Мераб Мамардашвили
Няма голяма разлика колко университетски курсове или степени може да притежава човек. Ако той не може да използва думи, за да прехвърли идея от една точка в друга, образованието му е непълно.
Норман Казънс
В моите очи концепциите на теологията имат толкова стойност, колкото са в състояние да интерпретират опита. Струва ми се, че отдавна сме стигнали до точката, в която ние, теолозите, говорим само със себе си и спорим със собствената си история на понятията.
Ойген Древерман
Изглежда, че ако човек работи от гледна точка на получаване на красота в своите уравнения и ако има наистина добро прозрение, той е на сигурна линия на напредък.
Пол Дирак
Отворен съм за коментари. Отворен съм за обективни гледни точки, защото съм бил много тесен и много субективен.
Ричард Донър
Човешките същества са неоспоримо капитал от абстрактна и математическа гледна точка.
Теодор Шулц
Определеността на целите е отправна точка за всички достижения.
У. Клемънт Стоун
Аз съм Американската мечта. Аз съм олицетворението на казаното от Американската мечта. Тя казва, че можете да дойдете от всяка точка и да бъдете всичко, което искате в тази страна. Точно това съм направила.
Упи Голдбърг
Крайната цел на съвременното движение в биологията всъщност е да обясни цялата биология от гледна точка на физиката и химията.
Франсис Крик
Но също така съм сигурен, че от политическа гледна точка и от социална гледна точка федералната връзка, без да нарушава суверенитета на която и да е от нациите, които биха могли да участват в асоцииране, би могла да бъде от полза.
Аристид Бриан
В тази демонстрация естеството на разрушенията на цивилизациите може да бъде обобщено в три точки: провал на творческата сила в малцинството, отговор на оттеглянето на мимезис от страна на мнозинството и последваща загуба на социално единство в обществото като цяло.
Арнолд Джозеф Тойнби
Философите никога не са напълно сигурни за какво говорят - за това какви всъщност са проблемите - и толкова често им отнема доста време, за да осъзнаят, че някой с малко по-различен подход (или дестинация, или отправна точка) прави своя принос.
Даниъл Денет
В една безкрайна вселена всяка точка в пространството и времето е центърът.
Дейвид Зиндел
Ако можете да направите хора с коефициент на интелигентност с десет точки по-висок, вероятно бихме имали по-малко войни.
Джеймс Д. Уотсън
Рационалността не е една от силните точки на човечеството.
Джон Скалзи
Единствената разлика между "пропагандата" и "образованието" наистина е в гледната точка. Застъпничеството за това, в което вярваме, е образованието. Застъпничеството за това, в което не вярваме, е пропаганда.
Едуард Бернайс
Не мисля, че има някаква истина. Има само гледни точки.
Алън Гинсбърг
Животът достига връхната си точка, когато осъществява в най-пълен размер онова, за което е предназначен.
Джек Лондон
Предполагам, че процесът на приемане минава през следните четири етапа: 1) това е пълна безсмислица; 2) това е интересна, но смахната гледна точка; 3) това е вярно, но не е нещо особено; 4) аз винаги съм казвал точно това.
Джон Холдейн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
24
Следваща