Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страст" - страница 9
Точно както при убийството, тези в категорията на "страстта" на самоубийството са много по-склонни да се обърнат към всякакви средства, които са непосредствено достъпни - тези, които са лесни и бързи.
Скот Андерсън
Ами страстта, отдадеността, лоялността? Може ли робот да ги осигури? Не! От друга страна, по-лесно е да пенсионирате робота, когато денят му приключи.
Стенли Бинг
Ако успеете да намерите хора, чиято страст се пресича с работата, не е нужно да ги контролирате. Те ще се управляват по-добре от всеки друг, защото тяхното желание ще идва от вътре, а не отвън.
Стивън Кови
Предполагам, че наистина имам една смущаваща страст - искам да знам какво е усещането да те е грижа страстно за нещо.
Сюзън Орлийн
Дъщеря ми е моята страст и моят живот.
Тамара Мелън
Наистина има добро и наистина има зло, и двете ходят по земята. Но доброто няма много общо с формите на религията, а злото има също толкова малко общо с толкова много поведение, осъждано от религията. И доброто, и злото се борят за страстите на сърцето. За любовта!
Тед Декър
Без страст няма гений.
Теодор Момзен
Тъй като развълнуваните страсти на враждебните хора сами по себе си са мощен враг, и генералът, и неговото правителство трябва да положат най-добрите си усилия, за да ги унищожат.
Антоан-Анри Жомини
Цялата истинска любов е деветдесет и пет процента страст плюс щипка ревност.
Франсис Скот Фицджералд
Понякога развивате страст към нещо поради някакъв личен опит.
Франсис Колинс
Ние се съпротивляваме на нашите страсти не защото сме силни, а защото сме слаби.
Франсоа дьо Ларошфуко
Такъв е старият прерогатив на кралете - да управляват всичко, освен своите страсти.
Чарлз Дикенс
Много е вероятно в повечето случаи войната да бъде избегната или да приключи. Защото дискусиите позволяват страстта да отшумява и да убеждава отчуждените съседи или поне един от тях да слушат гласа на помирителя е стъпка в посока към мира.
Шарл Албер Гоба
От най-ранните си дни изпитвах страст към науката.
Юзеф Ротблат
Страстта е идеалната среда, в която човешката душа се проявява в своята пълнота и съвършенство.
Юкио Мишима
По принцип фундаментализмът е съвременен феномен. По същия начин, по който Хитлер предизвиква митологична религия с немска чистота и славата на миналото, ислямистите използват религията, за да предизвикват емоции и страсти у хора, които са били потискани дълго време, за да постигнат целта си.
Азар Нафизи
Моята страст винаги са били книгите и литературата и преподаването.
Азар Нафизи
Трудно е да учиш страстно нещо, към което нямаш страст.
Брайън Грийн
Необузданата страст понякога е по-добра от вялата любов, но необузданата любов е по-добра от всичко на света...
Виталий Гиберт
Със сигурност не мисля, че е неизбежно да не обичаме деца, които не носят нашето собствено ДНК. Ако това беше вярно, нямаше да имаме милиони успешни осиновявания, които да разгледаме. Мисля, че е по-трудно да обичаш дете, когато влезеш в живота на това дете, след като несподелената страст на ранна детска възраст е преминала.
Айлет Уолдман
Животът без страст би бил скучна пустош на неутралитет, откъснат и изолиран от богатството на самия живот.
Даниъл Голман
Отне ми години, за да разбера, че разстройството е разстроено и бурността не е същото като страстта. Любовта не е драма.
Деб Калети
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
25
Следваща