Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страст" - страница 5
Не искам да правя нещо, за което в мен няма никаква страст.
Джуд Лоу
Любовта към абсолютното поражда пристрастие към самоунищожение. Оттук и страстта към манастирите и публичните домове. Клетки и жени, и в двата случая. Умореността от живота се движи добре в сянката на курви и свети жени.
Емил Чоран
В мен имаше страст. И аз знам, че без страст вие не можете да играете.
Ерик Кантона
Искам да ме обичат, както винаги съм обичал аз, с всичката страст на душата ми.
Ален Делон
Как се съхранява страстта? Иди у дома, загаси светлината и се заеми се със секс. Гаранцията е 100%.
Кристина Агилера
Винаги съм предпочитал лудостта на страстите, пред мъдростта на безразличието.
Анатол Франс
Страстта е поезията и цвета на живота, но какво значение имат страстите, ако в сърцето няма воля.
Висарион Белински
Ако изборът в любовта се решаваше само от волята и разума, тогава любовта не би била чувство и страст. Наличието на елемента на непосредственост се забелязва и в най-разумната любов, защото от няколко еднакво достойни лица се избира само едно и този избор се основава на неволното влечение на сърцето.
Висарион Белински
Няма такова лъжливо съждение, което да не е следствие или на нашите страсти, или на нашето невежество.
Клод Адриан Хелвеций
Страстите ни въвеждат в заблуждения, понеже съсредоточават цялото ни внимание към една от страните на разглеждания обект и не ни дават възможност да го изследваме всестранно.
Клод Адриан Хелвеций
Страстите са пълзящи влечуги, когато влизат в сърцето, и буйни дракони, когато в вече са влезли в него.
Клод Адриан Хелвеций
Орловият поглед на страстите прониква в най-мъгливата пропаст на бъдещето; равнодушието именно е сляпо и тъпо по рождение.
Клод Адриан Хелвеций
Безделието е погубило повече жени от страстта, суетата - повече от безделието, лековерието - повече от безделието и суетата взети заедно.
Чарлз Кейлъб Колтън
Аз не съм Толстой, че в старостта си да странствам, и не съм Гогол, че да изгоря свой роман. И не съм играч - нямам любов към рулетката. Моята страст наистина е семейството и дома. Искам да живея, като японец: нищо излишно.
Михаил Боярски
И така, това бяха четирите компонента на възпитанието ми - академичните неща, където бях оставен на себе си, Махендрабхай, страстта на баща ми към създаването на Reliance и последното парче бяха неговите дълбоки връзки със семейството.
Мукеш Амбани
Трета писта, която се изпълняваше по онова време, освен академиците и забавните неща, беше, че баща ми сподели с мен своята страст към бизнеса и предприемачеството от много рано. Дори когато бях в гимназията, през уикендите прекарвах дълги часове в офиса.
Мукеш Амбани
Музиката е моята страст - това е това, което обичам и това е в кръвта ми. Никога не можеш да ме отклониш от работата ми.
Никол Шерцингер
Следвайте вашата страст. Бъдете себе си, но проверете себе си, преди сами да се разбиете.
Анди Коен
Страстта е много важна, когато има отношения. За мен, страстта идва след любовта. Не може да имам никаква страст без любов.
Рани Мукерджи
Моята страст и голямото удоволствие от архитектурата и причината с колкото по-възрастен ставам, толкова повече се радвам, защото вярвам, че ние - архитектите - можем да повлияем на качеството на живот на хората.
Ричард Роджърс
Пътешествениците, както и поетите, са предимно гневна раса: изпадайки в ежедневен пристъп на страст, доказах на губернатора и сина му, които бяха изобилни във вниманието си, че говоря сериозно.
Ричард Франсис Бъртън
Можете бързо да преминете от страст и любов към страст и омраза, когато се случи акт на предателство.
Робърт Дж. Стърнбърг
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
25
Следваща