Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страст" - страница 2
Страстите са непрекъснато осъждани, приписват им всички човешки нещастия и при това се забравя, че именно те се явяват източникът на нашите радости.
Дени Дидро
Страстта е енергично стремяща се към своя предмет съществена сила на човека.
Карл Маркс
Страстта се развива най-бързо и най-бързо избледнява. Интимността се развива по-бавно, а отдадеността все по-постепенно.
Робърт Дж. Стърнбърг
Оптимизъм - това е страст да утвърждаваш, че всичко е хубаво, когато в действителност всичко е лошо.
Волтер
Ако се противопоставяме на страстите си, то е по-скоро поради тяхната слабост, а не поради нашата сила.
Франсоа дьо Ларошфуко
Нито една страст на света не може да се сравни със страстното желание да поправим чужд ръкопис.
Хърбърт Уелс
Обичайте и изучавайте великото изкуство на музиката. То ще открие пред вас цял свят на възвишени чувства, страсти, мисли. То ще ви обогати духовно. Благодарение на музиката ще откриете в себе си нови, непознати преди за вас сили. Ще видите живота в нови цветове и тонове.
Дмитрий Шостакович
Всеки закон, смесен с невежеството и злоба и отдаден на основни страсти, наричаме мъдростта на нашите предци.
Сидни Смит
Нищо не съдейства толкова за тържеството на разума, колкото спокойствието на тези, които му служат. Истината страда по-често от страстта на своите защитници, от колкото от своите противници.
Томас Пейн
Това, което за един - безразсъдна страст, за друг - просто жена.
Хелън Роулънд
Любовта е длъжна не да заоблачава, а освежава, не да помрачава, а да осветява мислите, така както трябва да се загнезди сърцето и разума на човек, а не да служи само за забава на външните сетива, пораждащи само една страст.
Джон Милтън
Хората са по-скоро разсъждения, отколкото разумни животни, в по-голямата си част управлявани от импулса на страстта.
Александър Хамилтън
Когато мечът е веднъж изтеглен, страстите на хората не наблюдават граници на умереност.
Александър Хамилтън
За мен поезията не е била цел, а страст.
Едгар Алън По
От всички страсти завистта е най-отвратителната. Под знамената на завистта маршируват ненавистта, предателството и интригите.
Клод Адриан Хелвеций
Страстта е източник на всяка жива плодотворна дейност.
Висарион Белински
Моята грешка, моят провал не са страстите, които имам, а липсата на контрол върху тях.
Джак Керуак
Разумът ни показва целта, а страстите ни отклоняват от нея.
Жан-Жак Русо
Не започвайте втора работа, втора страст, второ семейство. През нощта ще объркате имената.
Андрей Вознесенски
Най-могъщата страст е суетата. Спаси ме от тази страст, и аз сам ще се избавя от останалите.
Ричард Шеридан
Твърдо вярвам, че когато става въпрос за страст, когато става въпрос за привличане, не можете да го разделите на черно и бяло, има много нюанси на сивото.
Брайън Молко
Всички ние плуваме по вълните на океана; разума ни служи като компас, а страстите - вятъра, гонещ нас.
Александър Поуп
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
25
Следваща