Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страст" - страница 11
Човешките страсти, като силите на природата, са вечни; не става въпрос за отричане на тяхното съществуване, а за оценка и разбиране от тях. Подобно на силите на природата, те могат да бъдат подложени на умишления акт на волята на човека и да бъдат накарани да работят в хармония с разума.
Леон Буржоа
Каквото и да правиш, прави го от страст.
Ани Ленъкс
Колко нелепости ни принуждава да говорим прекомерната страст да кажем нещо ново!
Волтер
Аз бях самотен и бях се поболял от стара страст.
Ърнест Доусън
Основните теми в тази книга са предателството, обирджийството и хомосексуализмът. Те са свързани помежду си в една, но не винаги очевидна нишка; в крайна сметка ми се струва, че осъзнавам някакъв кръвообмен межу моето влечение към предателството и обирджийството и моите страсти.
Жан Жене
Хората са пламенни и експанзивни – те се хващат за едно и за друго, създават си кумир, покоряват му се и се привързват към него с такава страст, която изключва всичко останало.
Елиас Канети
Брака го обивиняват, че убивал страстта - че нима би могъл да съществува по друг начин?!
Жан Ростан
На колко съпружески двойки, за да намерят щастието, не ми достига само мало повече страст! А на колко не им достига само малко повече безразличие!
Жан Ростан
Любовта! Най-възвишената и победоносна от всички страсти! Но нейната всепокоряваща сила се заключава в безграничното великодушие, в почти свръхчувствената безкористност.
Хайнрих Хайне
Ако един лидер не изразява страст и напористост, то и в организацията няма да има страст и напористост, и хората ще започнат да се демотивират и депресират.
Колин Пауъл
Трябва да се пазим от всяка проява на завист, като страст, която винаги предполага малоценност, където и да се намира.
Плиний Стари
Красотата и страстта към знанията никога не встъпват в законен брак.
Макс Биърбом
Един танцьор трябва да слуша тялото си и да му отдава почит. Зад движението се крие тази ужасна, движеща страст, тази необходимост. Няма да се задоволя с нищо по-малко.
Марта Греъм
Днес танцьорите могат всичко; техниката е феноменална. Страстта и смисълът на тяхното движение могат да бъдат друго нещо.
Марта Греъм
Пазете силните страсти, развивайте ги и растете заедно с тях. И когато ви подчините на себе си страстите си, тяхната сила ще стане ваша сила, и величието им - ваша красота. Страстите - духовното богатство на човек.
Анатол Франс
Призвание, склонност - така наричат страстта, когато искат да я облагородят.
Морис Дрюон
Знанието е движещата сила, която влага творческата страст към работата.
Морис Сендак
Наистина няма нищо, което вярата, комбинирана със страстта, не може да преодолее!
Наполеон Хил
Обожавам да се снимам в киното! Това е моята страст.
Парис Хилтън
Първата страст на възрастният е не любовта към един, а омразата към всички.
Роберт Музил
Конкурентните предимства, които пазарът изисква, са някой по-човечен, свързан и зрял. Някой със страст и енергия, способен да вижда нещата такива, каквито са и да преговаря по множество приоритети, докато взема полезни решения без тревога. Гъвкав в лицето на промяната, издръжлив в лицето на объркването. Всички тези качества са избор, а не таланти и всички те са достъпни за вас.
Сет Годин
Ние сме ликвидирали адът на страстите, и тогава се оказа, че заедно с това изчезна и раят.
Станислав Лем
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
25
Следваща