Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грижа" - страница 2
Лечението на болестта изисква не само умението на лекаря и медицината, но и много грижи и обич към пациента.
Хипократ
Никога не престава да ме учудва: всички се обичаме повече от другите хора, но се грижим повече за тяхното мнение, отколкото за нашето собствено.
Марк Аврелий
Светът и каквото и да е това, което наричаме небето, под свода на който са затворени всички неща, ние трябва да си представим, че е божество, вечно, без граници, нито създадено, нито подложено по всяко време на унищожение. Да се запита какво е отвъд него не е грижа на човека; нито човешкият ум може да си изгради предположения относно това.
Плиний Стари
Далеч повече мисъл и грижа влизат в състава на която и да е видна реклама във вестник или списание, отколкото да влязат в писането на техните функции и редакции.
Маршал Маклуън
Цивилизоваността на обществото се определя от това, как то се грижи за своите безпомощни членове.
Пърл Бък
В този свят е щастлив само този автор, който не го е грижа за репутация му.
Уошингтън Ървинг
Хората винаги се нуждаят от някого, който да се грижи за тях. 95 процента от хората в света се нуждаят някой да им казва, какво да правят и как да се държат.
Арнолд Шварценегер
В класическия произход на философската мисъл трансцендентните концепции остават ангажирани с преобладаващото разделение между интелектуалния и ръчния труд в установеното общество на поробване... Онези, които поеха основната тежест на неистинската реалност и които, следователно, изглеждаха най-нуждаещи се да постигнат нейното подкопаване, не бяха грижата на философията. То се абстрахира от тях и продължава да се абстрахира от тях.
Херберт Маркузе
Хората, които се грижат един за друг, обичат да правят много неща един за друг. И не го смятат за обременяване.
Ан Ландърс
Нищо не изисква грижата на архитекта повече от дължимите пропорции на сградите.
Витрувий
Грижата за вашето вътрешно дете има мощен и изненадващо бърз резултат: Направете го и детето се излекува.
Марта Бек
От страна на взаимоотношенията, ако научите хората да реагират активно и конструктивно, когато някой, за когото им е грижа, има победа, това увеличава любовта и приятелството и намалява вероятността от депресия.
Мартин Селигман
Чувството на любов и благодарност възниква пряко и спонтанно в бебето в отговор на любовта и грижите на неговата майка.
Мелани Клайн
Под властта на свещениците нашата земя стана аскетична планета; мизерна бърлога, която се грижи за космоса, обитавана от недоволни и арогантни създания, отвратени от живота, отвратени от глобуса си като долина на сълзите и които в своята завист и омраза към красотата и радостта си нанесоха възможно най-много вреда.
Георг Брандес
Единственият смисъл на живота, за който си заслужава да се грижим, е този, който може да устои на всичките ни усилия да го изследваме.
Даниъл Денет
Определящите качества са за употребата: лекота и простота. Грижейки се извън функционалния императив, ние също така признаваме, че продуктите имат значение далеч отвъд традиционните възгледи за функция.
Джони Айв
Обичам фотосесиите. Сама съм, аз съм кралицата и всеки се грижи за мен.
Ева Херцигова
Те бяха влюбени, отчаяно влюбени, но Вселената не се грижеше за превратностите на човешкото сърце.
Алистър Рейнолдс
Всеки един от нас има нужда да покаже колко много се грижим ние един за друг и едновременно с това се грижим за себе си.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Най-накрая разбрах какво означава истинската любов... Любовта означава, че те е грижа за щастието на другия повече, отколкото за твоето собствено, без значение колко болезнени избори трябва да направиш.
Никълъс Спаркс
Тях ще ги е грижа само когато те няма.
Мерилин Монро
Добрите дела, които са свършени не от любов към човека и не от грижа за него, а за спасение на собствената душа, съвсем не са добри. Където няма любов, там няма и добро.
Николай Бердяев
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
25
Следваща