Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грижа" - страница 16
В самото начало на историята грижите за болните всъщност са били по-добри от това, което голяма част от човечеството получава днес, когато е болно.
Хърбърт Шелтън
Ако човешкият живот трябва да оцелее на тази планета, старият дуалистичен мироглед, с хора от едната страна и околната среда, от друга, трябва да даде нова визия, която да ни свързва с всичко останало и да ни кара да се грижим и да поемаме отговорност за него.
Хюстън Смит
Оставете вашите грижи да ви отведат при Бога. Няма да имам нищо против, ако имате много от тях, ако всяко едно ви води към молитва. Ако всяко притеснение те кара да се облягаш повече на Възлюбения, това ще е от полза.
Чарлс Х. Спърджън
Когато човешките същества загубят връзката си с природата, с небето и земята, тогава те не знаят как да се грижат за околната среда или как да управляват своя свят – което означава същото. Човешките същества унищожават своята екология в същото време, когато се унищожават взаимно. От тази гледна точка, изцелението на нашето общество върви ръка за ръка с изцелението на нашата лична, елементарна връзка с феноменалния свят.
Чогям Трунгпа
Сексът е изкуство. А любовта е грижата за това, с кого ще се занимаваш с това изкуство.
Шакил О'Нийл
Не мога да не си помисля, че грижата е възможно най-рискованото предприятие, познато на хората. Но как да спре да ти пука.
Шарлот Вейл Алан
Не искаме за да се похвалим, че има толкова голям процент на растеж годишно. Нашата истинска грижа е как се отразява на живота на хората, бъдещето на страната ни.
Аун Сан Су Чи
Любовта те извлича от твоя пашкул на самовглъбяване, за да настроиш другите. Любовта ви позволява наистина да видите друг човек, цялостно, с грижа, загриженост и състрадание.
Барбара Фредриксън
Главната и ежедневна грижа на родителя е строго да удържа детето в рамките на доброто поведение.
Бенджамин Спок
Първородният във всяко семейство винаги мечтае за въображаем по-голям брат или сестра, които ще се грижи за тях.
Бил Козби
Това е мощно твърдение, че добрият човек страда за мен, че справедлив Бог се грижи за мен и ако живея добър живот, ще бъда възнаграден след смъртта. Тези вярвания, искрено придържани, могат да прекарат човека през много трудни времена...
Бил О'Райли
Помислете за момент на какво обръщате внимание през целия ден. Какво ви се струва важно, какво приемате за даденост и изобщо почти не се грижите за него? Да го напишеш. Не преценявайте отговорите си. Бъдете честни и прости. Докато следите през цялата седмица, ще бъдете изумени от това, което изисква вашето внимание, на какво давате своята ценна жизнена сила.
Бренда Шошана
Лекарят, когото бих искал за себе си или за всеки друг, за когото се грижа, ще бъде този, който разбира, че болестта е нещо повече от клинична форма; това е опит и метафора, с послание, което трябва да бъде изслушано.
Бърни С. Сийгъл
Живея в Европа и се грижа за демокрацията и суверенитета на националните държави там.
Вацлав Клаус
Основната ми грижа е политическото измерение на европейската интеграция. Що се отнася до мен, това е един от най-важните въпроси от всички. Това е свързано с нашето минало, с нашата чувствителност, може би дори свръхчувствителността ни в това отношение.
Вацлав Клаус
Тя бе повлияна от позитивизма на своята раса, гледаше към бъдещето. Докато се задоволяваше с настоящия момент, без да се грижи да знае какъв ще бъде краят на тяхната любов.
Висенте Бласко Ибанес
Наистина ми хареса да бъда на снимачни площадки и се забавлявах с хората, но всъщност не мислех за актьорско майсторство или грижа или не мислех, че ме интересува актьорството.
Габи Хофман
Ако се грижа за възрастен роднина без заплащане, това не е работа, не се отчита в националния доход и, тъй като не е труд, не се брои като работа. Ако съседът ми плати за точно същите задачи, това би допринесло за икономическия растеж.
Гай Стендинг
Събудете се! Никой няма да те спаси. Никой няма да се грижи за вашето семейство или пенсиониране. Никой няма да "накара нещата" да се получат вместо вас. Единственият начин да го направите е да използвате всеки момент от всеки ден на 10X нива.
Грант Кардон
Ние надценяваме несъществени неща като по-хубава кола или къща или дори нематериални неща като броя на нашите последователи в Туитър или начина, по който изглеждаме на снимките ни във Фейсбук. В резултат на това пренебрегваме дейности, които са наистина важни, като прекарване на време с любимите ни хора, подхранване на духа ни или грижа за здравето ни.
Грег Маккюън
В продължение на 25 години безброй хора идваха на конференциите на ООН за климата, умолявайки нашите световни лидери да спрат емисиите и очевидно това не проработи, тъй като емисиите продължават да нарастват. Така че няма да моля световните лидери да се грижат за нашето бъдеще. Вместо това ще им кажа, че промяната идва, независимо дали им харесва или не.
Грета Тунберг
Моето послание е, че ако не ни е грижа за климатичната криза и ако не действаме сега, почти никой друг въпрос няма да има значение в бъдеще.
Грета Тунберг
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
25
Следваща