Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мозък" - страница 9
Определено чувствам, че мозъкът ми работи по различен начин и думите излизат по различен начин, ако имам молив в ръката си, отколкото ако имам клавиатура.
Лили Кинг
Мъжките любовни вериги получават допълнителен удар, когато нивата на стрес са високи. След интензивно физическо предизвикателство, например, мъжете ще се свържат бързо и сексуално с първата желаеща жена, върху която погледнат. За разлика от това жените ще отхвърлят напредъка или проявите на привързаност и желание, когато са подложени на стрес. Причината може да е, че хормонът на стреса кортизол блокира действието на окситоцин в женския мозък, рязко спирайки желанието на жената за секс и физическо докосване.
Луан Бризендайн
Мозъкът на писателя е като шапка на магьосник. За да вземете нещо от него, първо трябва да поставите нещо в него.
Луис Л'Амур
Електронните мозъци ще грешат доста по-точно.
Габриел Лауб
Мисленето функция на обществото ли е или функция на мозъка?
Станислав Йежи Лец
Те трябва да променят мозъците си, а не нашата конституция, мозъците. И ще ви кажа защо: защото това, което предлагат, са очевидни следи от колониално мислене.
Владимир Путин
Целта на технологиите не е да объркват мозъка, а да служат на тялото.
Уилям Бъроуз
Христос почуква в сърцето, а дяволът - в мозъка.
Паисий Светогорец
Всичко, включително това, което се случва в нашите мозъци, зависи от тях и само от тях: Набор от фиксирани, детерминирани закони.
Марвин Мински
Кобенският шаман инжектира в главата на начинаещия кристали от скален кристал, които изяждат мозъка и очите му, заменят тези органи и стават негова сила.
Мирча Елиаде
Цензурата не е еднократен опит. За този, който я е преживял, тя ще трае вечно. Това е клеймо, което остава в мозъка завинаги.
Ноам Чомски
Кажете на вашия гущер (мозък) да млъкне.
Сет Годин
Образованието е анестезия, процедура за инжектиране на наркотици, която притъпява чувствителността ви, парализира мозъка и сковава вашето поведение.
Тимъти Лиъри
Мозъкът е пълен със самотни идеи, които ви молят да ги осмислите, да ги разпознаете като интересни. Мързеливият мозък просто ги съхранява в стари гълъби, като бюрократ, който иска лесен живот. Живият мозък избира и създава нови произведения на изкуството от идеи.
Тиодор Зелдин
Всички лични пробиви са с промяна в убежденията. И така, как да се променим? Най-ефективният начин е да накарате мозъка си да свърже масивна болка със старото вярване.
Антъни Робинс
Вашите емоции не са нищо друго освен биохимични бури в мозъка ви и вие контролирате тях по всяко време.
Антъни Робинс
Ръцете се износват по-бързо от мозъка.
Тони Парсънс
Понякога ми идва нещо глупаво, но също така веднага забравям, че е глупаво. Умното дълго време не посещава мозъка ми.
Фаина Раневска
Мозъка на стареца е подобен на старият кон: за съхранение на работоспособността му е нужно постоянно да се упражнява.
Хенри Адамс
Ако вземете моя мозък на заем, то след три секунди ще се върнете обратно - такова нещо просто няма да издържите.
Чарли Шийн
Защото когато чета, всъщност не чета; Пускам красиво изречение в устата си и го изсмуквам като плодова капка, или го отпивам като ликьор, докато мисълта се разтвори в мен като алкохол, влива мозък и сърце и се движи през вените до корена на всеки кръвоносен съд.
Бохумил Храбал
Мозъкът се занимава изключително с физическото, а умът изключително с метафизичното.
Бъкминстър Фулър
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
25
Следваща