Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мозък" - страница 7
Получавам идеи отвсякъде: филми, книги, филми, природа - влиза в мозъка ми, седи там за известно време и започва да се връща навън.
Тони ди Терлизи
Ако не използваме капацитета на мозъка си за предизвикателство, ми се струва, че атрофира като неизползван мускул.
Филипа Пери
Не е нужно да сме претърпели мозъчно увреждане, за да се възползваме от пластичния характер на мозъка си.
Филипа Пери
Повечето архитекти мислят в рисунки или са мислили в рисунки; днес те мислят на компютърния монитор. Винаги съм се опитвал да мисля триизмерно. Вътрешното око на мозъка трябва да бъде не плоско, а триизмерно, така че всичко да е обект в пространството. Ние не живеем в двуизмерен свят.
Фрай Ото
Няма научно изследване, което е по-важно за човека от изследването на собствения му мозък. Цялата ни представа за Вселената зависи от нея.
Франсис Крик
Човешкият мозък е най-високият разцвет на цялата органична метаморфоза на земята.
Фридрих Шелинг
Моят мозък е ключът който ме освобождава.
Хари Худини
Преживяванията оформят мозъка, но мозъкът оформя и начина, по който виждаме преживяванията.
Хелън Фишер
Човешкият мозък е създаден да сравнява; дарвинистко е да се обмисля алтернатива, когато се представя такава.
Хелън Фишер
Мозъкът не е създаден да влезе в бар, където не познаваш никого, и да започнеш разговор. Това не е начинът, по който човечеството е ухажвало.
Хелън Фишер
Кой е човек, в крайна сметка ще определи дали мозъкът, талантът, компетентностите, енергията, усилията му, способностите и възможностите за сключване на сделки ще успеят.
Хенри Клауд
Американската дипломация е лесна за мозъка, но ад за краката.
Чарлс Дауес
Холивудски писател съм, затова си облякох спортното яке и си свалих мозъка.
Бен Хеч
Мозъкът не е като сърцето. Научили са как да трансплантират сърцето. Мозъкът е по-сложен.
Адам Ант
Харесва ми да работя, и като че ли мозъкът ми продължава, независимо дали ми харесва или не.
Браян Фулър
Не забравяйте, че политиката, колониализмът, империализмът и войната също произхождат от човешкия мозък.
Вилаянур Рамачандран
Ако сте мислещ човек, черният дроб е интересен, но нищо не е по-интригуващо от мозъка.
Вилаянур Рамачандран
Високи въпроси за ума са очарователни за задаване, философите ги задават в продължение на три хилядолетия както в Индия, откъдето съм родом, така и тук, на Запад - но само в мозъка можем да се надяваме да намерим отговорите.
Вилаянур Рамачандран
Мозъците на хората съдържат механизъм, който е предназначен да дава предимство на лошите новини.
Даниел Канеман
Най-фундаменталният принцип на организирания ум, който е най-важен за предпазването ни от забравяне или загуба на нещата, е да прехвърлим тежестта на организирането от мозъка си към външния свят.
Даниел Левитин
Зарядът ще промени живота ви. Нашите мозъци са здраво свързани, за да отговорят на конкретни човешки двигатели, а научаването да използваме и активираме тези двигатели е тайната на успеха и щастието. Това е умна и красиво написана книга и тя ще наелектризира живота ви. Вземете тази книга!
Даниъл Г. Еймън
Социалният мозък е в естественото си местообитание, когато разговаряме с някого лице в лице в реално време.
Даниъл Голман
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
25
Следваща