Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мозък" - страница 4
Емоционалният мозък реагира на дадено събитие по-бързо от мислещия мозък.
Даниъл Голман
Всеки, който иска да разбере човешката природа, взаимодействието между мозъка и културата, между еволюцията и обществото, трябва да разгледа отблизо ролята, която музиката е играла в живота на хората.
Даниел Левитин
И поезията, и текстовете, и всички визуални изкуства черпят силата си от способността си да изразяват абстракции от реалността. ... това е характеристика на музикалния мозък.
Даниел Левитин
Еволюцията не проектира нещата... Мозъкът е... като голяма стара къща с частични ремонти, извършени на всеки етаж, и по-малко като ново строителство.
Даниел Левитин
Вместо реалността да се записва пасивно от мозъка, тя активно се конструира от него.
Дейвид Игълман
Науката, подкрепяща връзката между въглехидратите и деменцията, е доста вълнуваща, тъй като отваря пътя за промени в начина на живот, които могат да повлияят дълбоко на шансовете на хората да останат непокътнати, поне от гледна точка на мозъка.
Дейвид Пърлмътър
Осемдесетте години ще изглеждат като разходка в парка в сравнение с новите глобални предизвикателства, където годишното повишаване на производителността от 6% може да не е достатъчно. Необходима е комбинация от софтуер, мозъци и работа, за да се увеличи този процент до 8% или 9%.
Джак Уелч
Възпитан съм всъщност да мисля, да използвам мозъка си.
Джейсън Момоа
През нощта, когато легна да спи, почувства, че мозъкът му резонира с пулса на планетата.
Джон Брънър
Работата с комиксите е, че имате лиценз да слизате по всяка алея, за която мозъкът ви се сеща.
Джос Уедън
Образованието не се състои само в храненето на мозъка. Изкуството и музиката хранят сърцето и душата.
Джули Гаруд
Всичко, което се случва през целия ви живот, е резултат от молекули, които се втурват някъде в мозъка ви.
Дон ДеЛило
Всъщност исках да бъда астронавтка, но нямам математически мозък.
Ева Амури
Ръката ми върши работа и не е нужно да мисля; всъщност, ако си мисля, това ще спре потока. Това е като язовир в мозъка, който се спуква.
Една О'Брайън
Дори мозъкът, този най-деликатен и сложен от всички известни органи, не е просто много неврони, събрани заедно. Докато геният трябва да има повече от сивото вещество, отколкото врабчето, идиотът може да има точно толкова, колкото геният. Разликата между тях трябва да се обясни от гледна точка на това как са организирани тези вещества.
Ервин Ласло
Опитвам се да ви върна мозъка, който са ви взели в училище и при възпитанието. Опитвам се да ви покажа, как е устроен светът. Така, че ако вие искате да направите този свят по-добър, отлепете си задника от дивана и го направете по-добър.
Жак Фреско
Нашият дух не зависи от мозъка или тялото. Той е вечен и никой няма едно изречение на стойност твърди доказателства, че не е така.
Ибън Алегзандър
Разбирам какво се случва с мозъка, когато хората са наблизо до смъртта, и винаги съм вярвал, че има добри научни обяснения за небесните пътувания извън тялото, описани от онези, които едва избягаха от смъртта.
Ибън Алегзандър
Добрата музика е като татуировка, нанесена направо на мозъка. След като си я слушал, вече не можеш да се отървеш от нея.
Карлос Сантана
Като писател винаги си мисля кои са моите прототипни актьори в мозъка ми. Полезно е, като писател, да мисля за това.
Карлтън Кюс
Софтуерната програма за майчинство е невъзможно напълно да се изтегли в мъжкия мозък. Давате им две задачи и те са като: "Трябва да сменя бебето и да взема химическото чистене?"
Алисън Пиърсън
Мозъкът е общество от много малки, прости модули, за които не може да се каже, че мислят, които сами по себе си не са умни. Но когато имате мрежа от тях заедно, от това възниква един вид умни.
Кевин Кели
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
25
Следваща