Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мозък" - страница 25
Който обича да марширува, напразно има мозък в главата - гръбначният му е напълно достатъчен.
Алберт Айнщайн
Поетът разбира природата по-добре, отколкото я разбира мозъкът на учения.
Новалис
Това, което прави толкова правдоподобно да се предположи, че лицемерието е порок на пороци, е, че почтеността наистина може да съществува под прикритието на всички други вредни навици, с изключение на този. Вярно е, че само престъпността и престъпникът ни сблъскват с недоумението от радикалното зло, но само лицемер може да бъде наистина гнил до мозъка на костите.
Хана Аренд
Човешкият мозък е невероятен – забравяме миризмите, докато не ги усетим отново. Заличаваме нечий глас от паметта си, докато не го чуем пак. Дори емоциите изглеждат завинаги погребани, докато някой ден не се върнем на същото място и не ги събудим отново.
Паулу Коелю
Сълзите се стичат по бузите ми, без очите ми да мигат . Какво ме кара да ридая така? От време на време... а няма нищо тъжно тук. Сигурно ми изтича мозъкът.
Самюъл Бекет
Геният е съвестта на миналото и мозъкът на бъдещето.
Анатол Франс
Голяма част от циганите се прехранват с отпадъци, ползват наркотици и фалшив алкохол, има чести случаи на кръвосмешение. От това мозъкът ти става на гъба и ти вече не си човек.
Влади Въргала
Химлер има мозък и той се казва Хайдрих.
Херман Гьоринг
Нека умът бъде отворен по всякакъв начин, но не чак толкова отворен, че мозъка да изтече.
Ричард Докинс
От вихрената бързина, от бясното движение мозъкът - огненото вещество в нашите глави - полека-лека изстива със затвърдяла кора, както земята от бързото въртение се е покрила със суха изстинала повърхност. През тая застинала част на мозъчното вещество едва ли може да премине и докосне центъра нежното дихание на поезията. Той ще усеща само чука, длетето, удара на машината и топлината на физическите дяволски лъчи.
Елин Пелин
Човешкият мозък става все по-тежък. Побиват ме тръпки, като си помисля за това – та нали той ни кара да се държим гордо изправени!
Станислав Йежи Лец
Sursum corda! Но не над мозъка.
Станислав Йежи Лец
Не забравяйте, че стойността не е това, което казвате, но как това се отразява в мозъка на слушателя.
Йозеф Пилсудски
Много пъти кучето се чуди кога човекът ще прояви слабост, кога ще отстъпи, за да се възползва то; но трябва да сме последователни и строги, докато то самото не отстъпи. Всеки си има лимит и когато то достигне своя лимит на психологическо изтощение, се предава и отстъпва, и тогава мозъкът му научава какво трябва и какво не трябва да прави.
Сизар Милан
Обучавам мозъка, че за да се освободи от напрежението, трябва да се отпусне.
Сизар Милан
Трябва да научим мозъка на кучето, че миризмата на храна може да означава, че трябва да спазва дистанция. Така че то ще се научи да не доближава и на метър до храната, без позволение.
Сизар Милан
Вижте какво става у нас, примерно в резерватите. Секат гори, изчезват цели биологични видове. Няколко процента от хората се мъчат да спасяват природата, останалите я разрушават. Така, че човек няма много основание да бъде оптимист. Като гледам, явно не ни достига нещо. Може да имаме мозък, но той не се използва по предназначение.
Иван Славов (философ)
Затварям пламнали очи ала напразно – няма сън; не мозък, а олово сякаш в разяден череп се разлива... Възглавието – камък същи леглото тръне и коприва.
Пейо Яворов
Предишна
1
...
22
23
24
25
(Текуща)
Следваща