Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мозък" - страница 2
Само едно нещо е по-лошо от каменното сърце - и това е течният мозък.
Теодор Рузвелт
Когнитивното функциониране на човешкия мозък зависи от деликатна оркестрация на много фактори, особено по време на критичните етапи на развитието на ембрионите - и много по-вероятно е тази самоорганизираща се структура, за да бъде подобрена, трябва да бъде внимателно балансирана, настроена и култивирани, а не просто заливани с някаква външна отвара.
Ник Бостром
Интуицията е нещо което надминава точното знание. Нашият мозък притежава, без съмнение, много чувствителни нервни клетки, които позволяват да усещаме истината, даже когато тя още е недостъпна за логически изводи или други умствени усилия.
Никола Тесла
Когато нарисувам нещо, мозъкът и ръцете работят заедно.
Тадао Андо
Заглушавайки ума, можем да изпитаме истински мир. Докато различни видове мисли възбуждат мозъка, ние не изпитваме 100 процента мир.
Банте Хенепола Гунаратана
Най-красивата част от тялото ми, определено е моят мозък.
Брайън Молко
Не вярвам, че съзнанието се генерира от мозъка. Вярвам, че мозъкът е по-скоро получател на съзнанието.
Греъм Хенкок
Ако мозъкът беше толкова прост, че да бихме могли да го разберем, щяхме да сме толкова прости, че да не можем.
Дейвид Зиндел
Мисля, че художникът е малко като компютър. Той получава информация от света около себе си и от миналото си, и от собствения си опит. И всичко отива в мозъка.
Джералд Скарф
Власт! Тя разяжда. Аз не знам, какво е необходимо за да имаш мозък, за да съхраниш там чистота на душата.
Александър Абдулов
С пълна с мозък глава и обувки, пълни с крака, вие сте твърде умни, за да тръгнете по някоя не особено добра улица.
Доктор Сюс
Той е мъж. Забелязах, че понякога мозъците просто остават извън пакета.
Елоиза Джеймс
Моята писалка и хартия предизвикват верижна реакция в мозъка ви, за да го отпуснете.
Еминем
Ядосана съм, че мозъка ми беше изгладнял и че седях и треперех в леглото си през нощта, вместо да танцувам или да чета поезия, или да ям сладолед или да целувам момче...
Лори Халсе Андерсен
За мен мозъкът е просто компютър, който спира да работи, когато частите му се повредят. Няма рай или отвъден живот за повредените компютри – това е приказка за хора, които се страхуват от тъмното.
Стивън Хокинг
Без мозък парите винаги са опасни.
Наполеон Хил
Не искам моето тяло да ме разсейва от моя талант или от мозъка ми.
Шаная Туейн
Не нашите джобове запъват нашите мозъци, а нашите мозъци запълват нашите джобове.
Шимон Перес
Бъдете отворени, но не толкова отворени, че мозъкът ви да падне.
Граучо Маркс
Светът ежедневно се натрапва в мозъка ми. Тъй като мозъкът ми капе от всякакви неща по света, които изглежда не мога да изключа, това трябва да свърши и в работата ми.
Ерик Богосян
Ние мислим за очите си като за видеокамери, а за мозъка си като за празни касети, които да бъдат пълни със сензорни входове.
Майкъл Шърмър
Ако човек има мозък, той просто няма моралното право да работи не за себе си, отдавайки голяма част от своето време и резултатите от своите достижения на своят работодател.
Марк Зукърбърг
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
25
Следваща