Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мозък" - страница 19
Когато очите на жената, която мъжът намира за привлекателна, го гледат директно, мозъкът му отделя предизвикващия удоволствие химикал допамин - но не и когато тя гледа другаде.
Даниъл Голман
Изчислено е, че мозъкът има капацитет за съхранение от три милиона часа телевизионни предавания.
Даниъл Г. Еймън
Много хора не знаят, че мозъкът е 85% вода, така че всичко, което ви дехидратира като кофеин или алкохол, е вредно за мозъка.
Даниъл Г. Еймън
Мисля, че сме развенчали мита за таланта. Не изглежда, че има нещо като музикален ген или център в мозъка, който Стиви Уондър има, което никой друг няма.
Даниел Левитин
Многозадачността създава верига за обратна връзка с пристрастяване към допамин, като ефективно възнаграждава мозъка за загуба на фокус и за постоянно търсене на външна стимулация.
Даниел Левитин
Оказва се, че мислим, че сме многозадачни, но не сме. Мозъкът изпълнява последователни задачи: прелитаме от една мисъл към следващата много, много бързо, създавайки ни илюзията, че това, което правим, прави всички тези неща наведнъж.
Даниел Левитин
Претоварването с информация се отнася до идеята, че се опитваме да приемем повече, отколкото мозъкът може да поеме.
Даниел Левитин
Невроните са живи клетки с метаболизъм. И те се нуждаят от глюкоза, за да функционират. Глюкозата е горивото на мозъка, точно както бензинът е горивото на вашата кола.
Даниел Левитин
Десният мозък най-накрая се приема сериозно.
Даниъл Пинк
Ранният опит оформя структурата и функцията на мозъка. Това разкрива фундаменталния начин, по който генната експресия се определя от опита.
Даниъл Сийгъл
Дясната страна на нашия мозък обработва нашите емоции и автобиографични спомени, но лявата ни страна е това, което осмисля тези чувства и спомени.
Даниъл Сийгъл
Междуличностният опит оформя ума, тъй като той продължава да се развива през целия живот... Взаимодействията с околната среда, особено взаимоотношенията с други хора, оформят пряко развитието на структурата и функциите на мозъка.
Даниъл Сийгъл
Отначало революциите винаги се извършват в мозъка, а чак след това на барикадите.
Даря Дезомбре
Възпаленият мозък е нещастен мозък с ниска производителност, който ще ви накара да се държите като глупак, дори когато не искате.
Дейв Аспри
Някои хора просто са останали по пътя си и им е промит мозъкът, вярвайки, че кредитните карти и дълговете са неизбежна част от живота.
Дейв Рамзи
Дълго време си мислех, че имам мъжки мозък, който мисля повече като мъж, отколкото като жена. Но сега осъзнах, че каквото и да съм, мисля, че не е като мъжете; защото мъжете всъщност не мислят като мъже, а като момчета.
Дейвид Бадиел
Мозъкът не е умът. Вероятно е невъзможно да погледнете карта на мозъчната дейност и да предскажете или дори да разберете емоциите, реакциите, надеждите и желанията на ума.
Дейвид Брукс
Мозъкът пише автобиографията на нашия вид на съзнателно ниво.
Дейвид Брукс
Не възприемаш какво има там. Възприемаш каквото ти казва мозъкът ти.
Дейвид Игълман
Ако мозъците ни бяха достатъчно прости, за да бъдат разбрани, нямаше да сме достатъчно умни, за да ги разберем.
Дейвид Игълман
Точно като добра драма, човешкият мозък работи върху конфликта.
Дейвид Игълман
Съзнателният ум не е в центъра на действието в мозъка; Вместо това, той е далеч в далечен ръб, чуващ, но шепнещ за активността.
Дейвид Игълман
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
25
Следваща