Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мозък" - страница 13
Болката е част от магията на тялото. Това е начинът, по който тялото предава знак на мозъка, че нещо не е наред.
Норман Казънс
Слушай, никоя част от мен не е по-категорична за това кой съм, отколкото мозъкът ми.
Октавия Е. Бътлър
Правенето на музика е като форма на религия за мен, защото успокоява сърцето ви и увеличава удоволствието на мозъка ви. Най-вече е много приятно да изразите нещо, което можете само да чуете и да не видите, което не е лошо.
Орнет Колман
Масите са с промити мозъци до такава степен, че вярват, че ако американски магазин за хранителни стоки или ресторант предлага определена храна, тя трябва да е добра и безопасна.
Андреас Мориц
Културата може да се развие само когато умът влезе в игра. Мозъци вместо мускули, дипломация вместо груба сила.
Андреас Щайнхьофел
Като цяло, синко, четенето е единственото нещо, което наистина развива мозъка.
Андрей Константинов
Мозъкът ви се чувства твърде удобно в ежедневната ви среда. Трябва да го направите неудобно. Трябва да прекарате известно време в друга земя, сред хора, които правят нещата различно от вас. Пътуването кара света да изглежда нов, а когато светът изглежда нов, мозъкът ни работи по-усилено.
Остин Клиън
Мозъкът по същество е бюрократ. Той разглежда миналото, прилага го към настоящето и го използва като карта за предсказване на бъдещето. Това буквално измисля истории.
Пам Граут
Книгите са здравословна храна за мозъка ви и десерт за душата ви. Книгите са един от малкото доказани източници на умствени упражнения, познати на човека. Четенето е тренировка за ума ви. Ако тялото ви се нуждае от тридесет минути упражнения на ден, мислителят също има нужда.
Пат Уилямс
Лекотата на разбирането прави мозъка и душата лениви.
Пенелопе Фицджералд
Мрежовата телевизия от години се опитва да примами зрителите със своите програми с нисък интерес, само за да може по-късно тези зрители да открият, че мозъкът им е банкрутирал.
Патрик О'Рурк
Съвременната наука ни казва, че съзнателният аз възниква от чисто физически мозък. Ние нямаме нематериални души.
Пол Блум
Ще бъдем наистина прецакани, ако трябваше да започнем живота си отначало като деца с нашите мозъци точно сега, защото мисля, че губим пластичността и гъвкавостта.
Пол Блум
Някои учени твърдят, че въпреки че мозъкът може да съдържа невронни подсистеми или модули, специализирани за задачи като разпознаване на лица и разбиране на езика, той също така съдържа част, която съставлява личността, себе си: главният изпълнителен директор на всички подсистеми.
Пол Блум
По-радикалните учени настояват, че съществува присъщ сблъсък между науката и нашите дългогодишни концепции за съзнанието и морала: ако приемете, че мозъците ни са безброй по-малки компоненти, трябва да отхвърлите такива понятия като характер, похвала, обвинения и свободна воля.
Пол Блум
Можем да си представим, че телата ни са унищожени, мозъците ни спират да функционират, костите ни се превръщат в прах, но е по-трудно - някои биха казали невъзможно - да си представим края на самото ни съществуване.
Пол Блум
Мозъкът ръководи нямата плът, а плътта е склонна да следва командите на мозъка. Мозъкът хипнотизира плътта. Нека умът ви диктува вашите решения на тялото ви, защото ако се случи обратното, тоест ако тялото ви контролира ума, тогава вие ще се превърнете в болен роб.
Пол Брег
Неврохирургията прониква в най-дълбоката личност: всяка операция на мозъка се явява манипулация вътре в същноста на човек.
Пол Каланити
Нашите мозъци имат само една скала и ние преоразмеряваме опита си, за да се поберат.
Рандал Мънро
Има значителна разлика между това да се чувстваш провал и да признаеш провала. Първият може да бъде движеща сила; второто е отказ от всички усилия и следователно от всяка надежда. ДеМарко разбираше това в мозъка си, но никога не го бе формулирал пред себе си или пред някой друг. Беше необходимо на Томас Хюстън да го изрази с думи вместо него.
Рандал Силвис
- Така трябва да е започнало човечеството, помисли си Абани. - Самотата подхранва думите в себе си, за да не се пръсне сърцето от копнеж и мозъкът да не се пръсне на парчета.
Рафик Шами
Изберете добре навиците си. Навикът е може би най-мощният инструмент в инструментариума на мозъка ви.
Рей Далио
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
25
Следваща