Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие" - страница 8
Истинската красота не е тази, на която се любуваш с удоволствие, а онази, да гледаш на която е също толкова трудно, както на слънцето.
Етиен Рей
Удоволствията на любовта винаги са пропорционални на нашите [страхове]].
Стендал
Работата е храната на живота, а удоволствието е десертът.
Бърти Чарлз Форбс
Животът се разминава с философията: няма щастие, ако няма безделие – удоволствие доставя само онова, което не е нужно.
Антон Чехов
Удоволствие доставя само това, което не е нужно.
Антон Чехов
Работата не е наказание за човека. Тя е неговата награда, сила и удоволствие.
Жорж Санд
По-добре е да изтърпите някои страдания, за да се насладите на големи удоволствия; добре е да се въздържате от определени удоволствия, за да не търпите по-тежки страдания.
Епикур
Бедните тръгват на война, да се бият и умират за удоволствията, богатствата и излишъците на другите.
Плутарх
Прочетете малко, но с удоволствие ще изглеждате по-начетени от тези, които четат много, но без удоволствие.
Орхан Памук
Разнообразие - неизчерпаем източник на удоволствие.
Самюел Джонсън
За боговете няма по-голямо удоволствие от това да съзерцават борбата на мъдреца с лишенията.
Сидни Смит
Главното ми удоволствие и единствената дейност през целия ми живот беше научната работа, а вълнението, причинено от това, ми позволява да забравя за известно време или напълно да премахна постоянното си лошо самочувствие.
Чарлз Дарвин
Ако трябваше да го направя отново, не бих променила нищо. Вероятно щях да платя за удоволствието да работя.
Шърли Темпъл
Много хора смятат, че купуват удоволствие. Всъщност те се продават на него.
Бенджамин Франклин
Ние четем за удоволствие. Четенето не е обществен дълг.
Алан Бенет
Няма такова магаре, което съзерцавайки себе си в реката, не гледа на себе си с удоволствие и не намира в себе си чертите на кон.
Гюстав Флобер
Разбирането на отношенията, страха, удоволствието и скръбта е да се въведе ред във нашата къща. Без ред не можете да медитирате.
Джиду Кришнамурти
Винаги съм се опитвала да живея живота си с ентусиазъм и удоволствие.
Джоан Колинс
Удоволствието зависи от многостранността и силата на емоциите.
Джордж Елиът
Меси на Световната купа 2014? Той показа защо е най-добрият играч в света. Беше удоволствие да го видя как играе.
Алесандро Дел Пиеро
Дружбата се основава на сходства в характерите и интересите в общото съвместно дело, а не на удоволствието, което получаваш от личността на другия.
Георг Хегел
Хората с удоволствие слушат това, което не биха искали да кажат сами.
Квинтилиан
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
25
Следваща