Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие" - страница 7
В шахмата печели всеки. Ако ти получаваш удоволствие от играта, а това е най-главното, то даже поражението не е страшно.
Давид Бронщайн
Мъжете първо изпитват необходимост, след това търсят полезност, след това грижи за комфорта, но по-късно се забавляват с удоволствие, оттам стават разтворени в лукс и накрая полудяват и пилеят своето вещество.
Джамбатиста Вико
Моето определено за добра литература е тази, която може да се чете от образован читател и да се чете с повишено удоволствие.
Джийн Улф
Човек, който установи, че му е приятно да вижда други на позиции с по-малка свобода, разбира, че няма претенции към това удоволствие.
Джон Ролс
Една от тайните и удоволствията от готвенето е да се научиш да коригираш нещо, ако се обърка; и един от уроците е да се ухилиш и да го понесеш, ако не може да бъде поправено.
Джулия Чайлд
Клиторът е чист по предназначение. Това е единственият орган в тялото, създаден изцяло за удоволствие.
Ева Енслър
Да държиш щастието означава да държиш разбирането, че светът отминава от нас, че венчелистчетата падат и любимият умира. Никаква подигравка, никакво модно мръщене няма да попречи на някой от нас да познае и да се наслади на удоволствието от слънцето по лицата ни или да ни спаси от разбирането на възрастните, че то не може да продължи вечно.
Ейми Блум
От сянката на абстрактния човек, който мисли за удоволствието от мисленето, изплува органичният човек, който мисли поради жизненоважен дисбаланс и който е извън науката и изкуството.
Емил Чоран
Удоволствието, което получаваме от извършване на услуги, отчасти е в усещането, което ни дава, че ние не сме напълно безполезни.
Ерик Хофер
Песен не може да промени света, но от нея можете да получите удоволствие!
Клаус Майне
Има нещо толкова универсално в това усещане, начинът, по който бягането обединява двата ни най-първични импулса: страх и удоволствие. Бягаме, когато сме уплашени, бягаме, когато сме в екстаз, бягаме от проблемите си и тичаме наоколо, за да се забавляваме.
Кристофър Макдугъл
Предназначени са за упорит лов, който е комбинация от бягане и ходене. Това, което е вградено в този вид бягане, е усещане за удоволствие. Вие сте проектирани и изградени и перфектни за тази дейност и тя трябва да бъде приятна и забавна.
Кристофър Макдугъл
А удоволствията и ползите от интелекта са неразделни от гняв, несигурност, конфликт и дори отчаяние.
Кристофър Хитчънс
Има две цели в живота: първата е, да получиш желаното, а втората, да получиш удоволствие от достигнатото. Второто се отдава само на най-мъдрите.
Логан Смит
Човешкото сърце има скрити съкровища, тайно съхранявани, в мълчание запечатани; мислите, надеждите, мечтите, удоволствията, чийто чар ще бъде съсипан, ако бъдат разкрити."
Шарлот Бронте
Истинският успех в работата може да се открие в постижения, сравними по-скоро с тези на художник или учен, на изобретател или държавник. И радостите, търсени в професионалната работа трябва да бъдат подобно на техните радости, а не само примитивното удовлетворение от придобиването на пари, упражняването на власт или в повърхностното удоволствие от победата.
Луис Брандайс
В крайна сметка, удоволствието е по-надежден съветник от правотата или чувството за дълг.
Самюел Бътлър
Никога не съм бил до такава степен във фокуса на интереса, откакто станах "нещо" в един ранен момент от кариерата си. Знам, че съм станал "нещо" и това ми доставя голямо удоволствие.
Мат Деймън
Трябва да си позволяваме не всички удоволствия, а само тези, в които няма нищо глупаво.
Епиктет
Любовта на жената дава на мъжa минутни удоволствия, но му стоварва вечни задължения, а в крайна сметка и пожизнени неприятности.
Василий Ключевски
Трудът е сам по себе си дори удоволствие.
Марк Манилий
Никое удоволствие няма вкус за мен без общуване.
Мишел дьо Монтен
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
25
Следваща