Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие" - страница 6
Плътта продължава да ни доставя удоволствие и да ни унижава до самия край.
Мигнън Маклафлин
Човекът е създаден с единствената цел да се радва в Бог и да извлича удоволствие от великолепието на Неговото присъствие; защото това е истинската радост и най-голямото удоволствие, което може да се намери.
Моше Хаим Луцато Рамхал
За да избегнат болката, те избягват удоволствието. За да избегнат смъртта, те избягват живота.
Ошо
Удоволствието от писането на художествена литература е, че винаги забелязвате някакъв нов подход, алтернативен начин за разказване на история и манипулиране на герои; романът е толкова чудесно гъвкава форма.
Пенелъпи Лайвли
Аз отново получавам от тениса удоволствие. Когато се върнах след травмата неуспешните дни бяха неизбежни, но сега при мен вече са по-успешни.
Рафаел Надал
Ценността на веща се определя удоволствието, което тя може да достави.
Ричард Олдингтън
Моята страст и голямото удоволствие от архитектурата и причината с колкото по-възрастен ставам, толкова повече се радвам, защото вярвам, че ние - архитектите - можем да повлияем на качеството на живот на хората.
Ричард Роджърс
Любовните афери са за емоционални спринтьори; удоволствията от любовта са за емоционалните маратонци.
Робъртсън Дейвис
Ако търсим удоволствията на любовта, страстта трябва да е от време на време, а здравият разум - постоянен.
Робъртсън Дейвис
Имах само една радост, зеницата на окото на моето удоволствие, да проповядвам Христос, моя Господ.
Самюел Ръдърфорд
Ученето трябва да е удоволствие, а децата да растат, за да си представят мъдрост с усмихнато лице, а не свирепо и ужасяващо.
Сара Бейкуел
Въобще, аз се поразявам от това на какво са способни хакерите. Те са направили редактори за направа на нива и са изкарали от това милиони долари, разпространявайки нови сценарии. И аз се радвам, че хората го правят и това им доставя удоволствие.
Сид Майер
Въпреки цялата им несвързаност и безсмислена ярост, тяхното послание е привлекателно за онези слоеве от населението, които копнеят за някакъв ред в живота си. Ако фанатиците обещаят да ги нахранят и да образоват децата им, те са готови да се откажат от удоволствията на CNN и BBC World.
Тарик Али
Непълноценността на нашите приятели ни доставя немалко удоволствие.
Филип Честърфийлд
Естествено, бизнесът и удоволствието могат лесно да се комбинират, но трябва да съществува определен баланс, а последното не трябва да преобладава над първото.
Фредрик Байер
Не е удоволствие да си в леглото с мен.
Хауърд Стърн
Хубаво е да караш ски за удоволствие, но все пак искам да печеля състезания възможно най-често.
Херман Майер
Удоволствието само по себе си е подход към здравия разум. Удоволствието е да отворим очите си за реалността на ситуацията, вместо да заставаме на тази или онази гледна точка.
Чогям Трунгпа
По милостта на Господ ви е даден гуру, така че вашата безкористност е просто въпрос на служене на вашия гуру с повече любов и грижа. Откажете се от всичките си индивидуализирани желания и живейте за неговото удоволствие, както той е живял и живее за вас.
Бхакти Тиртха Свами
Ревизията е едно от изящните удоволствия от писането.
Бърнард Меламъд
Почти общ закон на покварата е неспособността към силна любов, незаменима и фатална. Отличителна черта на поквареният човек е че той е безличен в своите отношения с жените. За него има удоволствие, но няма привързаност.
Василий Розанов
Не трябва да се чете нито за удоволствие, нито за информация, а само за промяна на душата.
Василий Розанов
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
25
Следваща