Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие" - страница 4
Ядем за собствено удоволствие, обличаме се за удоволствие на другите.
Бенджамин Франклин
Висшата мъдрост се заключава не в себеотрицание, а в умението да се намира удоволствие в най-малките неща.
Джон Ръскин
Никога не взимайте отпуск? За какво ви е? Ако работата не ви доставя удоволствие, то означава, че вие работите там, където е нужно. А аз, даже играейки голф, продължавам да правя бизнес.
Доналд Тръмп
Не знанието, а актът на учене, не притежанието, а актът на достигане до там е това, което предоставя най-голямо удоволствие.
Карл Фридрих Гаус
Никога не съм искал да видя чия да е смърт, но е имало няколко некролога, които съм прочел с удоволствие.
Кларънс Дароу
Трудът е удоволствие, мързелът - жесток бич.
Абай Кунанбаев
Известност - удоволствието да бъдеш познат с тези, които за теб са непознати.
Никола дьо Шамфор
Удоволствието може да се основава на илюзии, но щастието почива на реалността.
Никола дьо Шамфор
Желанието е памет за удоволствията, а страхът е памет за болката.
Нисаргадатта Махарадж
Четенето е удоволствие и щастие да бъдеш жив или тъжен, за да бъдеш жив и най-вече знанието и въпросите.
Роберто Боланьо
Порядъчен човек е този, който прави гадости без удоволствие.
Сергей Довлатов
Под стока ще разбираме всеки предмет, вещество, действие или услуга, които могат да си позволят удоволствие или да предпазят от болка.
Уилям Стенли Джевънс
Няма удоволствия, сравними с това, да стоите твърдо на земята на истината.
Френсис Бейкън
Тревога, тъга, удоволствие, смърт - това е в същността си, един, и винаги един начин да се съществува.
Фрида Кало
Истинско удоволствие е да ходите на работа, когато сте в най-необикновената обстановка и да работите с хора, които са млади, заинтересовани и творчески запалени.
Хюго Уивинг
Живота е твърде кратък, за да се отказваш от удоволствия като двоен чийзбургер.
Чанинг Тейтъм
Наистина получавам удоволствие от много несъществени неща, като пазаруване на дрехи.
Греъм Нортън
Хората трябва да чувстват, че природният свят е важен и ценен, красив и прекрасен и удивление и удоволствие.
Дейвид Атънбъро
Няма нищо по-висше, от четенето. Книгите са главният източник на удоволствие и вдъхновение, по-важни, от театъра, киното или изобразителното изкуство.
Джон Малкович
Отвращението често настъпва след удоволствията, но и често ги предшества.
Коко Габриел Шанел
Пиша с някаква мрачна решителност да се справя с неща, които са скрити и трудни и това означава, мисля, че удоволствието не може да се говори. И без това бих свързал това с нарцисизма и не бих го одобрил.
Колм Тойбин
Въпреки всевъзможните мнения, любовта съвсем не заема толкова голямо място в живота на една жена. Съпругът й, децата, домът, удоволствията, тщестлавието, светските и сексуални отношение, издигането по социалната стълба означават за нея много повече.
Симон дьо Бовоар
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
25
Следваща