Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие" - страница 17
Тъй като предмети като литература и история на изкуството нямат очевидна материална печалба, те са склонни да привличат онези, които гледат накриво на капиталистическите представи за полезност. Идеята да се направи нещо само за удоволствие винаги е разтърсвала сивобрадите пазители на държавата. Чистата безсмисленост винаги е била дълбоко подривна работа.
Тери Игълтън
Надявам се да покажа в процеса, че критичният анализ може да бъде забавен и по този начин да помогна за разрушаването на мита, че анализът е враг на удоволствието.
Тери Игълтън
Животът се представя преди всичко като задача. Не изпитваме удоволствие от това, освен когато се стремим към нещо.
Тим Паркс
Като цяло обаче никога не бива да забравяме ролята, която играят парите в оформянето на живота на писателя, а животът неизбежно дава информация за творбата. Моята позиция е, че винаги искам да убедя издателя да ми даде достатъчно пари за това, което искам да правя. В същото време това, което искам да направя, е да достигна до пълна изява по начин, който съблазнява, който доставя удоволствие на хората по начин, по който те не са очаквали да бъдат доволни или дори искат да бъдат доволни.
Тим Паркс
Усилието е равно на удоволствието.
Тиш Джет
Докато Фройд пише за стремежа към удоволствие или секс, а Адлер за стремежа към власт, Франкъл вярва, че човешката воля за смисъл е поне толкова силна сила, която ни превръща в това, което сме.
Том Батлър-Бодън
Чувствах се добре, цялото семейство заедно в една слънчева сутрин в благоприятна среда. Ако не беше частта за военния Бог, той с удоволствие щеше да посещава църквата редовно.
Том Перота
Болката никога няма да ни напусне. Вместо да влагаме енергия в унищожаването на болката, трябва да влагаме енергия в създаването на удоволствие.
Том Ходжкинсън
Трябва да си върнем обяда. Това е наше естествено право. Откраднато ни е от нашите управници. Страхът, който ви държи прикован към бюрото ви, взирайки се в екрана, не служи на вашия дух. Обядът е време да забравите да бъдете разумни, практични, ефективни. Правилният обяд трябва да бъде духовно, както и физически подхранващ. Уютно, гостоприемно, удоволствие; обядът е за безделници.
Том Ходжкинсън
Ако искаме да превърнем живота в удоволствие, а не в борба, тогава бих предложил да започнем със собствените си умствени нагласи.
Том Ходжкинсън
Като готвач не съм диетолог или етик, аз съм в удоволствието.
Антъни Бурдейн
Рядко, може да се каже, удоволствие в наши дни е да срещнеш човек, който чете нещо.
Антъни Бърджес
Всички наши духовни радости и удоволствия произтичат от това че, сравнявайки себе си с другите, ние ласкаем себе си себе си.
Томас Хобс
Разбира се, ям, защото трябва. Но и аз ям, защото искам. Това е едно от малкото удоволствия в живота.
Тони ди Терлизи
Обсъждане на слабостите и прищевките на нашите общи приятели - велико удоволствие и цимент на приятелството.
Уилям Хазлит
Когато хората все още получават удоволствие от нещо, което сте правили преди 30 години, това ви кара да се чувствате добре. Винаги казвам, че това прави един стар човек щастлив.
Уолтър Хил
Щедростта без деликатност, като остроумието без преценка, обикновено причинява толкова болка, колкото и удоволствие.
Фани Бърни
Ние споделяме всичките си страдания по-често, отколкото удоволствията си.
Фани Бърни
Храната е най-висшето удоволствие.
Фей Уелдън
Имам само една причина за целия ми живот и това е изкуството. Нищо друго не се брои; нищо друго не ми доставя удоволствие; нищо друго не ми доставя удовлетворение.
Филип Джонсън
Удоволствието представлява голямо благо, но също така и сериозна опасност.
Филип Янси
Да бъдеш щастлив означава да се научиш да избираш. Не само подходящите удоволствия, но и неговия начин, професия, начин на живот и любов. Изберете вашите хобита, вашите приятели, ценностите, върху които да основавате живота си. Да живееш добре означава да се научиш да не отговаряш на всички молби, да подредиш приоритетите си.
Фредерик Льоноар
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
25
Следваща