Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие" - страница 13
Много скоро открих, че скъпите дрехи и щедрите бакшиши отварят доста врати. Сервитьорите ме запомниха и дори и да намираха присъствието ми донякъде за странно, не го показваха и с удоволствие ме настаняваха на уединена маса в ъгъла, каквото бе желанието ми. Навярно си мислеха, че съм дъщерята на някой местен магнат или политик. Каквато и да бях, разполагах с достатъчно пари, което най-вече ги интересуваше.
Ришел Мийд
Празноглавието е в нас, там трапезното щрака с пръсти в ритъма на чалгата, вдъхновена от Музата на софрата, сякаш сме създадени единствено заради удоволствията, които търговците в храма на демокрацията лъстиво ни предлагат.
Румен Леонидов
Удоволствието от секса при жената е вид магическо заклинание; изисква цялостно отдаване; ако думите или движенията са противоположни на магията, то заклинанието се разваля.
Симон дьо Бовоар
Наблюдението и съзерцанието, когато наблюдаваният и съзерцаваният не знае, че го наблюдават и съзерцават, е едно от най-големите удоволствия.
Томас Бернхард
Днес младежите не обичат да четат книги, предпочитат да куфеят пред компютъра, не барват нито стих, нито разказ, да не говорим за драматичен текст или забравената ни класика. И губят, страшно губят, защото не знаят какво удоволствие е да имаш въображение, да си представяш нещата, за които четеш. Жал ми е за днешните млади люде, които никога няма да узнаят разликата между това да имаш душа и да си осенен от дух.
Румен Леонидов
Където е вашето удоволствие, там е вашето съкровище: където вашето съкровище, там е вашето сърце; където сърцето ти, там е и щастието ти.
Августин
Балансирайте добрите и лошите неща, които са се случили в живота ви, и ще трябва да признаете, че все още сте напред. Недоволни сте, защото сте загубили онези неща, в които сте изпитвали удоволствие? Но можете също така да се утешите с вероятността това, което сега ви прави нещастни, също да отмине.
Боеций
Защото окото винаги търси красота и ако не задоволим желанието му за удоволствие чрез пропорционално увеличаване на тези мерки и по този начин компенсираме очната измама, на наблюдателя ще се представи тромав и неудобен вид.
Витрувий
Удоволствие и страдание, страх и смелост, желание и отвращение, къде са тези привързаности и преживявания?
Плотин
...но ако можете да комбинирате дълг и удоволствие, тогава защо да се отказвате от щастие, когато е възможно?
Ан Грейси
Откраднатите удоволствия винаги са по-вълнуващи от тези, които идват честно.
Ан Лиъри
Не, той определено получава удоволствие, когато постъпва против правилата. По-точно, движи се срещу течението. Това направо му е хоби.
Ан Тайлър
Този, който причинява болка на другите, желае да получи удоволствие за себе си, той, оплетен в оковите на омразата, никога няма да се освободи от омразата.
Макс Мюлер
Новите идеи са толкова важни. Изкуството на удоволствието е да знаеш какво искат хората дори преди да го искат.
Мариус Габриел
Колко лесно ние приемаме най-неискрените извинения от другите хора,... - И с каква готовност даваме прошка, ако това е в наша изгода или удоволствие. Как с готовност хората се преструват, че са измамени, даже когато за всеки е видно, че те прекрасно знаят истината, и как гордостта е унизителна, когато всеки може да види, че това е необходимо за постигането на целта!
Мария Еджуърт
Цивилизацията проникна дори до най-отдалечените краища на земното кълбо - и с удоволствие донесе необичайни сувенири оттам.
Мария Степанова
Всъщност с удоволствие казвам, че способността за създаване на поле за изкривяване на реалността е точно там, заедно с оптимизма като най-ценното оръжие на предприемача.
Марк Рандолф
За мен, който познавам трудностите на подобни неща, е истинско удоволствие да чета за толкова голям успех; и когато това се дължи на мъж, към когото изпитваш чувство на лично приятелство, това допринася за щастието в живота.
Мартин Гилбърт
Удоволствието е най-малкото последица... ангажираността и смисълът са много по-важни.
Мартин Селигман
Да бъдеш ограбен и предаден от дяволски подземен заговор или от земните агенти на Сатаната е най-малкото романтично положение - предполага най-малко грандиозна конфронтация между доброто и злото, готова за Холивуд - но да бъдеш хладнокръвно ограбен и отново от куп безкръвни, второкласни глупости, глупости, които сте избрали, вие сте избрали, не е нещо, с което някой ще изпитва голямо удоволствие да се хвали.
Мат Таиби
Причината да сте бегач е, че обичате да бягате. Целта на всичко, което правите като бегач, трябва да бъде да увеличим запазването на вашето удоволствие от бягането.
Мат Фицджералд
"Удоволствие" е дума, за която мисля много, за разлика от "забавление". Те са много, много различни.
Мег Уолицър
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
25
Следваща