Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие" - страница 10
В тази епоха, когато получавате това, което искате и го получавате сега, обикновеното удоволствие от сърфирането често се забравя.
Том Ходжкинсън
Всеки, който е готвач, който обича храна, в крайна сметка знае, че всичко, което има значение, е: "Добре ли е? Това доставя ли удоволствие?"
Антъни Бурдейн
Душевният покой може да се намери не в работа или в удоволствие, ме в света или в манастира, а само в своето сърце.
Уилям Съмърсет Моъм
Умът е твърде естествено склонен към удоволствие, но твърде лесно се поддава на разсейване.
Фани Бърни
За мен да отида на ресторант и да хапна нещо, което е не само добро, но и напълно ново, е двойна тръпка. Удвояване на удоволствието.
Феран Адриа
Да наречеш едно предаване "виновно удоволствие" е като да кажеш "Неудобно ми е да кажа, че го гледам, но не мога да спра." Това не е комплимент.
Шонда Раймс
Като независим политик с удоволствие бих гласувал за всяка политическа партия, посветена на ограниченото управление и предприемачеството.
Артър К. Брукс
Само добродетелните хора са способни да се наслаждават на истинските удоволствия.
Бернард Мандевил
Смята се, че мъжете са по-суетни заради тези качества, които те с удоволствие вярват, че притежават, отколкото тези, които наистина притежават.
Венсан Воатюр
Цялата земя е затрупана с пътища и цялото море е набраздено от следите на корабите, а над всички пътища и всички води непрекъснат поток от хора преминава нагоре и надолу - пътувайки, както се казва, за тяхно удоволствие. Чудя се какво излизат да видят?
Гертруд Бел
"Почерпка" се различава от "награда", която трябва да бъде обоснована или спечелена. Почерпката е малко удоволствие или снизхождение, което си доставяме само защото го искаме. Лакомствата ни дават по-голяма жизненост, което засилва самоконтрола, което ни помага да поддържаме здравословните си навици.
Гретхен Рубин
Маркетингът е свързан с предоставяне на информация, която ще повиши очакваното и истинско удоволствие на някого.
Дан Ариели
Единственият писател, с който чувствам родство е Кафка. Ако той е написал детективски сценарий, с удоволствие бих го заснел.
Дейвид Линч
Той обичаше да чете с тишината и златистия цвят на уискито като негови спътници. Харесваше храна, хора, разговори, но четенето беше неизчерпаемо удоволствие. Каквито бяха радостите от музиката за другите, думите на страница бяха за него.
Джеймс Солтър
Когато романът има 200 000 думи, тогава е възможно читателят да изпита 200 000 удоволствия и да се върне към първата страница на книгата и да ги изживее отново, може би по-интензивно.
Джейн Смайли
Всяко щастие е добро, играта на бълхите не е по-лоша от поезията, ако може да достави същото удоволствие.
Джереми Бентъм
Година следваше мъчителна година за мен и през цялото това време четох - предполагам, че малцина са чели така. Започнах, както правят повечето млади хора, като чета книгите, които ми харесаха. Но открих, че това стеснява удоволствието ми...
Джийн Улф
Мислите ли, че е нужна истинска болка, за да изпитате истинско удоволствие?
Джина Шоуолтър
Както всички на тази възраст, и аз прочетох страшно много художествена литература. Но в същото време прочетох и доста история и прочетох това колкото за удоволствие, така и като част от учебната програма.
Джон Хюм
Когато сте скръбни, погледнете отново в сърцето си и ще видите, че наистина плачете за това, което ви е доставило удоволствие.
Джубран Халил Джубран
Ако смятате, че сте лоши и неприемливи, не можете да погледнете миналото си с удоволствие или бъдещето си с надежда. В миналото са ви се случвали само лоши неща, а в бъдеще ще ви се случват само лоши неща.
Дороти Роу
Винаги ми се е струвало странно, че в нашите безкрайни дискусии за образованието толкова малко се набляга на удоволствието да станеш образован човек, огромния интерес, който той добавя към живота. За да бъдем уловени в света на мисълта - това е да бъдем образовани.
Едит Хамилтън
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
25
Следваща