Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удоволствие"
Ласкателството е като оръжие, нарисувано на картина: доставя удоволствие, но няма полза.
Питагор
Колкото е по-рядко удоволствието толкова е по-приятно.
Епиктет
Отхвърляй всяко удоволствие, което не е полезно.
Демокрит
Удоволствието е началото и краят на щастливият живот.
Епикур
От удоволствията, най-приятни са тези, които ни спохождат най-рядко.
Демокрит
Любовта престава да бъде удоволствие, когато престане да бъде тайна.
Афра Бен
Това, което е написано без усилия, се чете, като правило, без удоволствие.
Самюел Джонсън
Удоволствието е благо, но само тогава, когато не предизвиква разкаяние.
Антистен
Едната половина на света не може да разбере удоволствията на другата половина.
Джейн Остин
Аз никога не забравям лица, но във вашия случай с удоволствие ще направя изключение.
Граучо Маркс
Този, който намира удоволствие в самотата или е див звяр, или е Бог!
Аристотел
Никога не съм убивал човек, но съм прочитал много некролози с най-голямо удоволствие.
Кларънс Дароу
Внимавайте от получаването на прекомерно удоволствие от това, че вие сте популярни или даже любими.
Маргарет Фулър
Бракът е най-висшето състояние на приятелство: ако е щастливо, то намалява нашите грижи, като ги разделя, в същото време, ще удвоява нашите удоволствия чрез взаимно участие.
Самюел Ричардсън
Удоволствията на силните се получават от сълзите на бедните.
Самюел Ричардсън
Голямо удоволствие в живота е да правиш това, което хората казват, че не можеш да правиш.
Уолтър Бейджхот
Мечтите си бяха само мои, не се отчитам за тях пред никого, те са мое убежище, когато съм ядосана и най-голямото ми удоволствие, когато съм свободна.
Мери Шели
Реалността е разликата между това, което ни доставя удоволствие, и онова, с което сме принудени да се задоволим.
Габриел Лауб
Обожавам простите удоволствия, те са последно убежище на сложните личности.
Оскар Уайлд
Лекторът трябва да даде на слушателите всички основания да смятат, че всички негови усилия се упражняват единствено за тяхно удоволствие и обучение.
Майкъл Фарадей
За да избегнем появата на злото – не съм съвсем сигурен – но понякога излишно лишаваме себе си и другите от най-невинни удоволствия.
Ръдърфорд Хейс
Анимацията е средство за разказване на истории и визуално забавление, което може да достави удоволствие и информация на хората на всяка възраст и навсякъде по света.
Уолт Дисни
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
25
Следваща