Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир" - страница 7
Сега нашата цивилизация е в етап на преход между епохата на враждуващите империи и новата ера на световното единство и мир.
Джон Бойд Ор
Не може да има мир в света, стига голяма част от населението да няма нужда от живот и да вярва, че промяна на политическата и икономическата система ще ги направи достъпни. Световният мир трябва да се основава на световното изобилие.
Джон Бойд Ор
Защо трябва да съм в Румъния в името на неизвестна за мен цел. Имаше време, когато водех войници на битка, мислейки, че изпълнявам дълга си на руски патриот. Разбрах обаче, че сме измамени, че хората имат нужда от мир. Старата армия и Съветският съюз не са съвместими, затова моята военна кариера трябваше да приключи. Без угризения на съвестта можех да се върна към любимото си занимание, работата на полето.
Александър Василевски
Светът никога няма да има траен мир, докато хората запазват за война най-добрите човешки качества. Мирът, не по-малко от войната, изисква идеализъм и саможертва и праведна и динамична вяра.
Джон Фостър Дълес
Единствените две важни неща в живота са реалната любов и да бъдеш в мир със себе си.
Джонатан Карол
Ако смятате, че щастието означава пълен мир, никога няма да бъдете щастливи. Мирът идва от приемането на частта от вас, която никога не може да бъде в мир. Винаги ще бъде в конфликт. Ако приемете това, всичко става много по-добре.
Джос Уедън
Бягането е свързано с намирането на вътрешния ви мир, както и с добре изживения живот.
Дийн Карнасис
За тези, които се молят тази вечер... Моля, молете се за мир, не за отмъщение.
Александър Рибак
Член съм на Дружеството на мира, защото бях войник: защото съм се борил и виждам какво е войната от личен опит. Именно на бойното поле се обричах на каузата за мир.
Ернесто Теодоро Монета
Изходният момент на процеса, за който искаме да допринесем е фактът, че войната е естествената реакция на човешката природа в дивото състояние, докато мирът е резултат от придобити характеристики.
Илайхю Рут
Мисля, че мирът в много отношения е предпоставка за радост.
Йо-Йо Ма
На всички върхове се крие мир.
Йохан Волфганг фон Гьоте
В резултат на Световната война и на мир, чиито несъвършенства и рискове вече не се отричат от никого, не сме ли още по-далеч от големите стремежи и надежди за мир и братство, отколкото бяхме преди едно-две десетилетия?
Карл Ялмар Брантинг
Това може да не е справедлив мир, но е по-справедлив от продължаването на войната.
Алия Изетбегович
Успехът не е гарантиран, но Америка е решителна: това е най-добрият шанс за мир, който вероятно ще видим за няколко години напред - и ние действаме, за да помогнем на израелците и палестинците да се възползват от този шанс.
Кондолиза Райс
Под зловещата сянка, която Втората световна война и свързаните с нея обстоятелства хвърлиха върху света, мирът стана толкова важен за цивилизованото съществуване, колкото въздухът, който дишаме, за самия живот.
Кордел Хъл
Не бих стигнал до там, че да кажа, че френските профсъюзи придават по-голямо значение на борбата за мир, отколкото другите; но те сякаш сякаш го приемат повече присърце.
Леон Жуо
От 1918 г. нататък синдикалистите трябва да изразяват от платформите на своите конгреси желанието на работниците за мир чрез рационална организация на света.
Леон Жуо
Изборът, обаче, сега е толкова ясен за нациите, колкото беше преди за отделния човек: мир или изчезване.
Лестър Пиърсън
Така нареченият "мир" е интервал между войните.
Лу Сюн
Връзката на двата проблема е по-скоро обратната. До голяма степен разоръжаването зависи от гаранции за мир. Сигурността идва на първо място, а разоръжаването е втората.
Лудвиг Квиде
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези, които нямат разум.
Волтер
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
25
Следваща