Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир" - страница 4
Вътрешен мир може да се постигне само когато практикуваме прошка. Прошката е отпускане на миналото и следователно е средство за коригиране на нашите погрешни възприятия.
Джералд Джамполски
Натоварете ума си с концепциите за хармония, здраве, мир и добра воля и в живота ви ще се случат чудеса.
Джоузеф Мърфи
През всичките години след Втората световна война, убеден съм, японският народ положи усилия за запазване и насърчаване на световния мир, допринасяйки за напредъка и просперитета на човечеството.
Ейсаку Сато
Ако няма правосъдие за хората, нека да няма мир за правителството.
Емилиано Сапата
Без мир няма свобода, индивидуална или национална. Войната и военните действия са форма на робство.
Клас Понтус Арнолдсон
Без мир няма нищо наистина човешко. Мирът е хармония. А хармонията е най-високият идеал на живота.
Клас Понтус Арнолдсон
Мрачният факт е, че ние се подготвяме за война като предубедени гиганти, а за мир като изостанали пигмеи.
Лестър Пиърсън
Би било особено трагично, ако хората, които най-много ценят идеалите за мир, които са най-разтревожени за политическо сътрудничество в по-широк от националния мащаб, направи грешката да подценяват темпото на икономическите промени в съвременния ни свят.
Лестър Пиърсън
По този начин, ако въоръжението беше ограничено без сигурен мир и всички държави бяха обезоръжени пропорционално, военната сигурност нямаше да бъде засегната.
Лудвиг Квиде
Мир в родината, мир в света.
Мустафа Кемал Ататюрк
Истинският мир е не само отсъствието на напрежение, но и наличието на справедливост.
Мартин Лутър Кинг
Мирът е..., когато стрелят някъде на друго място.
Габриел Лауб
Мирът на земята е възможен само при определено хармонично съотношение на душата с разума. Господството на разума води до гола техника и до война.
Михаил Пришвин
Всеки път, когато в семейството се възцарява мир, запитвай себе си: "Какво още съм пожертвал аз?"
Жан Ростан
Мирът е винаги красив.
Уолт Уитман
Краят на изкуството е мирът.
Шеймъс Хийни
Мир, свобода и справедливост се намират само там, където хората са готови да ги защитават.
Маргарет Тачър
Всеки от нас е длъжен да си зададе въпроса: направил ли съм зависещото от мен, за да обезпеча стабилен мир и благоденствие в моят град, в моята страна?
Нелсън Мандела
Мир - това е спокойствие, произтичащо от труда.
Анри Барбюс
Най-голямото нещо в света е не толкова да търсиш щастие, колкото да печелиш мир и самоуважение.
Томас Хъксли
Мирът трябва да бъде повече от липсата на война.
Хелмут Кол
В бъдеще само мирът може да дойде от германска земя.
Хелмут Кол
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
25
Следваща