Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир" - страница 3
Световният търговски център е жив символ на отдадеността на човека към световния мир... представяне на вярата на човека в човечеството, нуждата му от индивидуално достойнство, неговите вярвания в сътрудничеството на хората и чрез сътрудничество способността му да намира величие.
Минору Ямасаки
Ето защо чувствам, че гореспоменатият ръководен принцип трябва да бъде променен, за да се чете: Ако желаете мир, култивирайте справедливост, но в същото време обработвайте нивите, за да произвеждате повече хляб; в противен случай няма да има мир.
Норман Борлауг
Животът толкова ли е скъп или мирът е толкова сладък, че да бъде закупен с цената на вериги и робство? Забрани го, Всемогъщи Боже! Не знам какъв курс могат да поемат другите; но що се отнася до мен, дай ми свобода или ми дай смърт!
Патрик Хенри
Всички тези викове за мир, които чуваме в Израел, особено от наша страна, не сближават мира - те само го отблъскват. Ако преследвате мира, той само ви избягва. Това не е теория на игрите; това е историята.
Робърт Ауман
Но не всички мъже търсят почивка и мир; някои са родени с духа на бурята в кръвта си.
Робърт Хауърд
Просто съм абсолютно убеден, че най-добрата формула за осигуряване на мир и запазване на американския начин на живот е свободата, ограниченото управление и съобразяването със собствения ни бизнес в чужбина.
Рон Пол
Ние можем да постигнем много повече с мир, отколкото някога можем да постигнем в тези ненужни, неконституционни, недекларирани войни.
Рон Пол
Надявам се на мир и здрав разум - това е едно и също нещо.
Стъдс Търкъл
Ако сме мирни, ако сме щастливи, можем да се усмихнем и да цъфтим като цвете и всички в нашето семейство, цялото ни общество ще се възползват от нашия мир.
Тик Нят Хан
Нашата сериозна молитва е Бог благосклонно да даде благоденствие, щастие и мир на всички наши съседи и като благословия на всички народи и сили на земята.
Уилям Маккинли
Не можете да сключите мир с терористи. Нормалните разделителни линии между войната и мира не се прилагат.
Улрих Бек
Сигурно е, че голяма отговорност се носи от държавниците на всички нации не само за изпълнение на обещанията за намаляване на въоръжението, но и за поддържане на доверието на хората по света с надеждата за траен мир.
Франк Билингс Келог
Не знам за по-велика работа за човечеството, отколкото за каузата за мир, която може да бъде постигната само с усърдните усилия на нациите и народите.
Франк Билингс Келог
От друга страна, воденето на мир като наука, като изкуство е в начален стадий. Но можем да проследим неговия растеж, постоянния му напредък и ще дойде време, когато ще има определени личности, определени да поемат отговорност и ръководство на това движение.
Фредрик Байер
Ако искаме да достигнем ситуация на истински мир, истински мир, мир за поколенията, ще трябва да направим болезнени отстъпки. Не в замяна на обещания, а по-скоро в замяна на мир.
Ариел Шарон
Аз съм в мир с Бога и цялото човечество.
Хариет Тъбман
Друго съществено значение за универсалния и траен мир е социалната справедливост.
Артър Хендерсън
За да разрешим проблема с организирането на световния мир, ние трябва да установим световния закон и ред.
Артър Хендерсън
Никога не съм се застъпвал за война освен като средство за мир.
Юлисис Грант
Заглушавайки ума, можем да изпитаме истински мир. Докато различни видове мисли възбуждат мозъка, ние не изпитваме 100 процента мир.
Банте Хенепола Гунаратана
Ако някой се стреми да анализира опита и реакциите през първите следвоенни години, надявам се, някой да каже, без да бъде обвинен в пристрастие, че за победителя е по-лесно, отколкото за победените да се застъпват за мир.
Густав Щреземан
Във всеки човек споменът за борбите и героите от миналото е жив. Но тези спомени не са несъвместими с желанието за мир в бъдеще.
Густав Щреземан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
25
Следваща