Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир" - страница 22
Целта на живота не е просто да стигнем възможно най-бързо до последния дъх; това е да се насладите на цялото славно пътуване по пътя. Ако се освободите от необходимостта да постигнете, ще откриете, че вече имате целия мир, от който наистина се нуждаете, вътре в себе си – между вдишването и издишването.
Кино Макгрегър
Радикалната прошка е много повече от простото пускане на миналото. Това е ключът към създаването на живота, който искаме, и света, който искаме. Това е ключът към нашето собствено щастие и ключът към световния мир. Вече не е опция. Това е нашата съдба.
Колин Типинг
Най-чистата форма на молитва, в която можем да се включим, е да почувстваме мир: мирът, който идва, когато се отдадем напълно на това, което е, такова каквото е – в знанието и комфорта, че Духът се справя с всичко и че всичко ще се получи за най-доброто, ако просто се измъкнем от пътя.
Колин Типинг
Този, който лесно прощава за хората за тяхната греховност винаги носи на хората при всяка среща доброта, милосърдие и мир.
Конкория Антарова
Писането е самотно занимание и мисля, че трябва да сте частично в мир със себе си, но другата част обикновено създава нещата, които си струва да прочетете.
Крейг Джонсън
Господ да те благослови и пази. Господ да направи лицето Си да сияе върху вас и да бъде милостив към вас. Господ да издигне лицето Си към теб... и да ти даде мир.
Кристи Уилсън Бийм
Тук отново е тенденцията, която можем да различим в разсъжденията на толкова много от участниците в тази криза, да се възприемат като действащи под непреодолими външни ограничения, като същевременно възлагат отговорността за вземане на решения между мир и война твърдо върху раменете на противника.
Кристофър Кларк
Мирът е нещо повече от отсъствие на война. Мирът е единство и съгласие. Той е хармония.
Лейни Тейлър
Казвам, че няма въоръжен мир, няма мир под потисничество. Няма братство без равенство. Исках всички мъже да бъдат братя.
Леополд Сенгор
Как може да има мир, без хората да се разбират; и как това може да бъде, ако те не се познават?
Лестър Пиърсън
Мирът не е случайност. Това е жив огън, който трябва да се подхранва постоянно. Той трябва да бъде засилена с бдителност, иначе ще изчезне.
Либа Брей
Храната е нещо като входната ми карта във всичко. Храната отваря вратите... защото храната е мир. Добре е; положително е.
Лидия Матичио Бастианич
Свободата, мирът и вътрешната радост ще продължат да ни убягват, докато не осъзнаем истинската си истина, без да се крием или да се срамуваме от това, което сме.
Лин Гранхорн
Най-дълбокият й копнеж може би беше да бъде обичана безусловно и в същото време да бъде оставена в мир. Но тя никога не каза на никого. Срамно и егоистично е да се надяваш на безусловна любов и в същото време да искаш да бъдеш оставен в мир. Вътрешните светове на майката бяха спретнато запечатани - тъмни, позлатени светове.
Лин Улман
Давате ли си сметка, че вашата любов, вашият мир, вашата радост, вашето блаженство могат да бъдат толкова силни във вас, че да станат заразни и хората просто искат да бъдат около вас и дори не знаят защо.
Лиса Никълс
Мирът е отсъствие на вътрешни и външни конфликти.
Лобсанг Рампа
Никой не напуска къща, където има мир, радост и добър секс.
Лора Шлезинджър
Трудно е да намериш вътрешен мир, когато живееш в егоистичен и жесток свят, срещу който трябва постоянно да се бориш.
Лоран Гунел
За разлика от таланта за война, способността за сключване на мир винаги е била рядка.
Лорънс Райт
Джими Картър не е обичан в Израел и въпреки това никой американски президент не им даде по-голям подарък от Джими Картър с мир с Египет и възможността да сключат мир с палестинците.
Лорънс Райт
Господ е моят мир. Няма да живея в безпокойство. Той ме поставя под крилото Си на утеха и успокоява духа ми в мен. Той поема всичките ми тревоги върху Себе Си и ми помага да се съсредоточа върху Него. Да, въпреки че минавам през време на тежка несигурност и яростни тревоги, няма да се безпокоя - защото Ти си моят мир. Твоето Слово и Твоето присъствие ме успокояват сега. Ти държиш несигурността ми в дланта на ръката Си. Ти успокояваш тревожния ми ум - Изглаждаш набръчканото ми чело. Със сигурност спокойствието и доверието в Теб ще ме изпълват през всичките дни на живота ми. И аз ще държа ума си върху Теб завинаги.
Линда Дилоу
Именно втвърдяването на тези разкази прави мира толкова труден. Ако всяка страна може да види разказа, претенциите, които има другата, тогава има много по-вероятна възможност за вземане на решение. Но това, което виждам е обратното. Има пълно отричане на валидността на другата страна и приказките, които намирам за наистина обезпокоителни, видът бърборене, който получавате от ултрадесните израелци и Хамас, е унищожителен. В този вид диалог няма начин да се върви към мир.
Лорънс Райт
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
25
Следваща