Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир" - страница 18
Дявол: Мирът е изпълнен с греховни изкушения, както с храна и пиене.
Фридрих Максимилиан Клингер
Мирът е по-ценен от парче земя.
Ануар Садат
Вярвам, че за мир човек може, дори трябва да направи всичко, което е по силите му. Нищо на този свят не може да се класира по-високо от мира.
Ануар Садат
Радвам се, че работим заедно за постигане на мир.
Ариел Шарон
Няма смисъл да живеете в мир в мир, ако собствената ви глава е във война със себе си.
Хари Бингам
Невъзможно е да се сключи мир с Римокатолическата църква. Той е един от постоянните врагове на всичко, което е достойно в човешкия дух.
Харолд Ласки
Не можете да разберете красотата без душевен мир и не можете да се доближите до истината без страх.
Хасан Бласим
Убиването не е добре. Принадлежейки към различните нации, трябва да се научим да уважаваме различията между нас и да живеем в мир.
Хелън Филдинг
За да се постигне мир, е необходимо да се знае как да се води война.
Хуан Мануел Сантос
Има време за водене на война и време за постигане на мир.
Хуан Мануел Сантос
Човек не сключва мир с нечии приятели. Човек сключва мир с нечии врагове.
Хуан Мануел Сантос
Къде очертаете линията между мира и справедливостта? Ако попитате жертвите, те искат повече справедливост; ако попитате потенциалните жертви, те искат повече мир.
Хуан Мануел Сантос
Искам пълнен мир за Колумбия.
Хуан Мануел Сантос
Когато бях министър на отбраната, бях много популярен и сега, когато съм президент, съм непопулярен, защото се опитвам да сключа мир. Много по-лесно е да се води война и да се получат трофеи.
Хуан Мануел Сантос
Просто да има мир носи огромни инвестиции.
Хуан Мануел Сантос
Казвам, че изграждането на мир е като изграждането на катедрала. Трябва да имате солидна основа и след това да го направите тухла по тухла. Но процесът е необратим. Няма връщане назад.
Хуан Мануел Сантос
Повярвайте ми, много по-трудно е да се постигне мир от войната.
Хуан Мануел Сантос
Затова всеки военен офицер се бори - за да има мир.
Хуан Мануел Сантос
Оставих главата си да падне назад и се взрях във Вечното синьо небе. Беше сутрин. Част от небето беше жълта, част от най-мекото синьо. Едно малко облаче изтича. Странно как всичко долу може да бъде такава смърт, хаос и болка, докато над небето е мир, сладка синя нежност. Веднъж чух един шаман да казва, че предците искат нашите души да бъдат като синьото небе.
Шанън Хейл
Вярвам, че всички искаме едно и също нещо - няма значение кой си или къде живееш. Всички искаме да сме здрави, щастливи, да живеем в мир и просперитет. С това се свързвам.
Шари Арисон
Тя не щади този, който някога се е оказал в мелничните камъни на войната, оставяйки в паметта му картини на непонятен ужас, лишава го от здраве, мир и радост от живота, а след това го хвърля в ъгъла, където той се опитва да се върне краката му...
Шарлоте Линк
Войната никога няма да се умори да се преоблича като мир.
Щефан Хермлин
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
25
Следваща