Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мир" - страница 17
Теорията, че религията е сила за мир, често се чува сред религиозното право и неговите съюзници днес, не отговаря на фактите от историята.
Стивън Пинкър
Там, където няма човешка връзка, няма и състрадание. Без състрадание общността, ангажираността, любящата доброта, човешкото разбиране и мирът се свиват. Индивидите се изолират, изолираните стават жестоки, а трагичното витае във формите на домашно и гражданско насилие. Изкуството и литературата са противоотрова за това.
Сюзън Вриланд
Лесно е да се намери мир в повтарящата се рутина, особено когато сте преследвани от неканени мисли.
Сюзън Фрейзър Кинг
Не се безпокойте за Йемен. Йемен започна с мир и той ще сложи край на революцията си в мир и ще започне новата си гражданска държава с мир.
Тауакул Карман
Страданието е оксиморон. Има неизмерим мир и удовлетворение в страданието за Христос. Сякаш сте търсили безкрайно целта си в живота и сега сте я намерили на най-неочакваното място: в смъртта на плътта ви. Това със сигурност е момент, който си струва да се смеете и танцувате. И в крайна сметка това изобщо не е страдание. Апостол Павел препоръчва да намираме радост в него. Беше ли ядосан?
Тед Декър
Тук съм, за да кажа, че не можете да накарате размирните води на живота да изчезнат, като се защитавате от тях. Можете да преминете през тези размирни води само ако им предложите мир и напуснете безопасността на вашата лодка.
Тед Декър
Помагайки ви да откриете дълбок източник на знания и мъдрост, практиката на медитация може да ви доведе до чувството за връзка, завършеност и изпълненост, за което копнеете. В крайна сметка това може да ви помогне да стигнете до по-дълбокото чувство за мир и щастие, което идва само от свързването с вашата по-дълбока същност.
Тензин Уангял Римпоче
Когато вървим като (бързаме), ние отпечатваме тревога и скръб на земята. Трябва да вървим по начин, по който само отпечатваме мир и спокойствие на земята... Бъдете наясно с контакта между краката си и земята. Върви така, сякаш целуваш земята с краката си.
Тик Нят Хан
Мирът присъства точно тук и сега, в нас самите и във всичко, което правим и виждаме. Всеки дъх, който поемаме, всяка стъпка, която правим, може да бъде изпълнена с мир, радост и спокойствие. Въпросът е дали имаме връзка с него или не. Нужно е само да сме будни, живи в настоящия момент.
Тик Нят Хан
Израснах от самата човешка страна на християнството, така че посланията в домакинството, в което израснах, бяха за мир, любов и разбиране към всички, което според мен е доста готино.
Том Елис
Барбекюто може да не е пътят към световния мир, но това е начало.
Антъни Бурдейн
Ако едно дете се усмихва, ако един възрастен се усмихва, това е много важно. Ако в ежедневието си можем да се усмихваме, ако можем да бъдем спокойни и щастливи, не само ние, но и всички ще спечелим от това. Ако наистина знаем как да живеем, какъв по-добър начин да започнем деня от усмивка? Усмивката ни потвърждава нашето съзнание и решителност да живеем в мир и радост. Източникът на истинската усмивка е пробуденият ум.
Тик Нят Хан
В най-стария съществуващ човешки череп има дупка от копие. Проституцията е много по-стара професия от земеделието. Първият син в Библията също е убиец. В продължение на хиляди години човешките постижения са били възможни само чрез война – включително цивилизация, изкуство, религия и дори мир. Знаете ли какво означава това? За човешката раса? Това означава, че от самото начало човешките същества са планирали да се убиват един друг, за да живеят.
Ун Су Ким
Когато се уморите да живеете, промяната сама по себе си изглежда зла, нали? защото тогава всяка промяна изобщо нарушава смъртоносния мир на уморения живот.
Уолтър Милър
Изявление за битието. Има един ум и АЗ СЪМ този ум. Този Ум е вечен и е Животът. Аз съм този Ум и съм ВЕЧЕН ЖИВОТ. Този ум не познава болести; Аз съм този Ум и съм ЗДРАВЕТО. Този Ум е източникът на цялата Сила и не може да познава нито съмнение, нито страх; Аз съм този разум и аз съм СИЛА и МИР. Този разум познава само Истината и знае ЦЯЛАТА истина; Аз съм този разум и аз съм ЗНАЕЩА ИНФОРМАЦИЯ и МЪДРОСТ. Всички сътворени и несътворени неща са в този Ум; Аз съм този Ум и съм БОГАТСТВО и ИЗОБИЛИЕ. Аз съм ПЪТЯТ, и ИСТИНАТА, и ЖИВОТА; СВЕТЛИНАТА в мен свети, за да благослови света.
Уолъс Д. Уотлъс
Винаги има хора, които не желаят мир, понеже с настъпването на мирът се прекратяват изгодните държавни договори по снабдяване на армията и флота.
Филип Кер
Самураите утвърждават, че ако вие таите в себе си зли намерения по време на мир, вие ще отприщите война, ако вашите намерения са чисти, когато бушува война, вие ще донесете мир.
Филип Судо
Истинската емоция е чиста емоция като мир, страхопочитание, неограничена любов, състрадание, блаженство, благодат, единство, нежност, еуфория, радост, доброта или задоволство.
Франк Кинслоу
Говорете, движете се, действайте в мир, сякаш сте в молитва. Всъщност това е молитвата.
Франсоа Фенелон
Никога няма мир за онези, които се противопоставят на Бога.
Франсоа Фенелон
Мирът не се намира във външни неща, а в душата.
Франсоа Фенелон
В стремежа си към мир ние трябва постоянно да се питаме какво трябва да направим, за да създадем условия, при които мирът може да просперира.
Фредерик де Клерк
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
25
Следваща