Цитати на тема "Мир" - страница 14
Мъртвороденият Бог не е приказка. Това е книга за крехкостта на нашия свят, света, създаден от интелектуалния бунт срещу политическата теология на Запад. Това може да изглежда необичайна, дори извратена тема, като се има предвид, че западните нации в момента са в мир помежду си и че нормите на либералната демокрация, особено по отношение на религията, са общоприети. Западът изглежда е преминал някакъв исторически вододел, което прави трудно да си представим теокрациите да възникнат сред нас или че въоръжени банди от религиозни фанатици могат да започнат гражданска война. Въпреки това нашият свят е крехък – не заради обещанията, които нашите политически общества не успяват да изпълнят, а заради обещанията, които нашата политическа мисъл отказва да даде.
Марк Лила
Знам, че като говоря истината, излагам живота си на риск. Може вече да съм осъден, но все пак съм изпълнен с дълбок вътрешен мир. Само някой, който е трябвало да носи двойна идентичност, прекарвайки години в страх и срам, докато крие това, което знае, че е неговото автентично аз, може да знае дълбочината на такова страдание. Повярвай ми, че това е не само бреме, но и острие, което те пробожда дори в сънищата ти.
Маркос Агинис
Щастието е основният обект на нашите стремежи, каквото и име да му дадем: изпълнение, дълбоко удовлетворение, спокойствие, постижение, мъдрост, късмет, радост или вътрешен мир и въпреки това се опитваме да го търсим: творчество, справедливост, алтруизъм, стремеж, завършване на план или работа.
Матийо Рикар